Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Rotan als duurzaam materiaal voor meubels

Sommige trends komen soms na heel wat jaren opeens weer terug. Een trend die al weer even terug is in ons land is rotan. Een geweldige trend als je het ons vraagt. Rotan is niet alleen neutraal van kleur, maar ook erg duurzaam en geeft je interieur daarom een rustieke vibe. Dat is dan ook de reden dat het eigenlijk in elk interieur mooi staat. Maar wat is rotan eigenlijk?

Supernatural: het natuurlijke rotan

Het is een harde soort liaan die in het tropische regenwoud groeit. Rotan komt van de rotanpalm. Rotan is erg mooi, maar kan iets minder goed tegen slecht weer. Rotan is bijvoorbeeld erg gevoelig voor zon en kan daardoor snel uitdrogen en breken. Daarom is het beter om rotan meubels in huis te gebruiken in plaats van buiten. Rotan is qua materiaal erg stevig en perfect om mooie meubels van te maken.

Verliefd op rotan meubels

Tegenwoordig zie je in elk huishouden wel een meubelstuk van rotan terugkomen. Zoals een rotan lamp boven de eettafel of een gave rotan stoel in de zitkamer. Ook worden er hele gave rotan dressoirs gemaakt voor in je woonkamer om spullen in op te bergen. Rotan is heel makkelijk te combineren met je andere meubels en eigenlijk ook met alle soorten kleuren. Hou je van vintage?

Vintage, vintage en meer!

Ga dan eens een kijkje nemen in een vintagewinkel. Waarschijnlijk kom je daar hele gave rotan meubels tegen voor een leuk klein prijsje. Met dit soort materiaal haal je echt de natuur in huis. Maak een leuke leeshoek met een rotan stoel en bijzettafel. Leg er een leuk kussentje in en je hebt weer een super leuk hoekje in je huis en helemaal duurzaam.