Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Mogelijkheden van zonnepanelen in de tuin

Heb jij een grote tuin? Dan is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen in de tuin en hiermee geld te verdienen. Veel zonne-energie wordt opgewekt op het dak, maar de tuin kan tevens een goede plaats zijn. Het is hierbij belangrijk om te vermelden dat de zonnepanelen een gedeelte van de tuin zullen innemen, dat vervolgens niet meer gebruikt kan worden door gasten die rondlopen. Daarom zijn zonnepanelen met name bij een grote tuin erg waardevol. Bij het plaatsen van de zonnepanelen in de tuin geldt dat je wel een vergunning moet aanvragen. Wat betreft de zonnepanelen op het dak geldt dat het dak hier geschikt voor moet zijn. Daarom is een zonnepanelen dakscan aanvragen verstandig om te doen als je zonnepanelen in de tuin overweegt. 

Een tactische plaats voor de zonnepanelen

Als jij veel energie wil opwekken met de zonnepanelen dan is het verstandig om deze te plaatsen op een tactische plaats. Naast het dak en de tuin zijn plaatsen bovenop het tuinhuis of de schuur tevens een goede optie. Mocht je graag advies willen ontvangen over de meest tactische plaats om zonnepanelen te plaatsen, dan kun je kiezen voor een zonnepanelen specialist

Zonnepanelen in een hoek van 36 graden

Bij het plaatsen van de zonnepanelen is het verstandig om een hoek van 36 graden aan te houden. Hiermee creëer je de beste plaats voor de zonnepanelen, aangezien ze hiermee het meest in de zon liggen. Daarnaast is het van belang om de zonnepanelen te richten op het zuiden, oftewel richting de zon. Verder is het van belang om de zonnepanelen niet in de schaduw te leggen of in de plaats waar een boom mogelijk gaat groeien. In dat geval wordt jouw kans op het behalen van winst snel afgenomen. Vraag vooral een vergunning aan, aangezien je geen zonnepanelen op het dak mag plaatsen zonder vergunning. 

Het behalen van financiële winst met zonnepanelen

Door de zonnepanelen in jouw tuin draag je natuurlijk bij aan een duurzame wereld aan de hand van je eigen energie. Dit is natuurlijk al een winst op zichzelf. Daarnaast is het mogelijk om financiële winst te behalen door de zonnepanelen op een tactische plaats neer te leggen. Door je eigen energie op te wekken, gaat de rekening van jouw energie omlaag. Verder is het mogelijk om extra energie op te wekken en deze aan het bedrijf te leveren, in ruil voor betaling. De energie die je dan overhoudt zal verrekend worden in financiële winst.

 

Gerelateerde artikelen

Ga er op uit met de fiets!

Tuin frezen en egaliseren

De tuin als weerspiegeling van jouw stijl