Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Handige tips voor een grote tuinverbouwing

Ga jij binnenkort jouw tuin verbouwen? Dan is het van belang om een goede voorbereiding te treffen, aangezien deze klus vaak wordt onderschat. Natuurlijk hangt dit wel van de klus af, het neerzetten van nieuwe plantjes is niet heel complex en hiervoor heb je niet veel gereedschap nodig. Bij een grote klus, gericht op het omgooien van de tuin, heb je wel veel materialen nodig om deze taak goed te voltooien. Er zijn gelukkig een aantal tips om dit gemakkelijk te maken, waaronder het huren van een bouwafval container via Puincontainershop.nl om het puin direct te verzamelen. 

Snoeien van de tuin

Indien je de tuin gaat snoeien dan heb je zeker weten een vuilcontainer nodig. Het is namelijk niet fijn om het onkruid en de bladeren van een gesnoeide heg in de tuin te houden. Bij een klus van grote aard geldt dat de container die je momenteel gebruikt onvoldoende zal zijn. Met een gehuurde container ruim je direct je zooi op en zorg je ervoor dat het afval op een goede manier wordt verwerkt. Het beste is om het snoeien van de tuin in de zomer doen, terwijl je gebruikt maakt van een zeil op de grond waarmee je al het snoeiafval kan verzamelen. 

Tuinhuisje opruimen

Een ander onderdeel van een tuinverbouwing is het slopen of opknappen van het tuinhuisje. Een tuinhuisje kan maar voor een beperkte tijd meegaan en moet eens in de zoveel tijd vervangen worden. Vervolgens is het van belang om tijdens het klussen te letten op de veiligheid van jezelf en van mensen die in de omgeving zijn. Denk hierbij aan het aanschaffen van voldoende materialen, zodat je de klus snel en veilig uit kan voeren. 

Een planning maken voor je tuinverbouwing

Ten slotte is het van belang om een planning op te stellen, wat de taken ook mogen zijn die je wenst uit te voeren. Meestal wordt de tijd die je nodig hebt voor het uitvoeren van een klus onderschat, waardoor het van belang is om bij het maken van de planning rekening te houden met een aantal onzekere variabelen. Indien gewenst kun je altijd hulp inschakelen.

 

Gerelateerde artikelen

5 redenen om een professionele hovenier in Veenendaal in te huren

Tuin frezen en egaliseren

Leuke tuinposters voor buiten