Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Is picknicken typisch Nederlands?

Picnicken is een activiteit die we allemaal wel eens hebben gedaan. Het is heerlijk om lekker buiten te zitten, te genieten van het weer en van lekker eten. Maar is picnicken typisch Nederlands?

Laten we beginnen met de vraag of picnicken typisch Nederlands is. Het antwoord daarop is nee. Picnicken wordt over de hele wereld gedaan en komt in veel verschillende culturen voor. Wel zijn er bepaalde landen waar het meer voorkomt dan in andere landen. Zo staat picknicken in Engeland bijvoorbeeld bekend als een populaire activiteit, vooral in combinatie met cricket.

Toch kunnen we niet ontkennen dat Nederlanders ook graag picknicken. Vooral tijdens de zomermaanden zie je regelmatig mensen met een kleedje en mandje vol lekkernijen naar het park of strand trekken.

Tafelzeil wordt vaak gebruikt als ondergrond voor een picknickkleed. Dit komt doordat tafelzeil makkelijk schoon te maken is en waterdicht is, waardoor je niet direct nat wordt als het gras nog wat nat is van de ochtend dauw en je dus lekker wilt zitten. Daarnaast biedt tafelzeil ook nog eens bescherming tegen insecten, zoals mieren die op zoek zijn naar zoetigheid op je picknickkleed. Door een tafelzeil te gebruiken kun je ervoor zorgen dat je picknick niet zo snel verstoord wordt door deze kleine kriebelbeestjes.

Tafelzeil is dus een handig hulpmiddel bij het picknicken. Maar waar komt tafelzeil eigenlijk vandaan? Tafelzeil werd voor het eerst geproduceerd in de jaren 30 van de vorige eeuw. Het werd ontwikkeld als alternatief voor tafellakens, die vaak duur waren en moeilijk schoon te maken waren.

Inmiddels is tafelzeil verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen en kun je het gebruiken voor diverse doeleinden. Naast het gebruik tijdens een picknick, kun je tafelzeil ook gebruiken om je tafel te beschermen tegen krassen of om een feestelijke sfeer te creëren tijdens een diner.

Tot slot willen we nog even benadrukken dat picnicken niet alleen leuk is, maar ook goed voor de gezondheid kan zijn. Door buiten te zijn en te bewegen, krijg je namelijk vitamine D binnen en zorg je ervoor dat je lichaam in beweging blijft. Daarnaast kan het delen van eten met vrienden of familie leiden tot een gevoel van verbondenheid en geluk.

Kortom, picnicken is niet typisch Nederlands, maar Nederlanders doen er wel graag aan mee. En met behulp van tafelzeil maak je jouw picknickervaring nog gemakkelijker én hygiënischer! Op zoek naar leuk tafelzeil voor jouw picknick? Ga dan naar Hiptafelzeil.