Genieten van je tuin
Image default
Tuin onderhoud

houtbewerking Friesland

De zomer is voorbij en de winter nadert. De tuin is inmiddels (of bijna) winterklaar. Dat betekend dat alle bomen weer zijn gesnoeid en alle spullen weer zijn opgeruimd. Tuinmeubels staan onder dak of hebben een andere plaats binnen gekregen. Belangrijk omdat ze anders door het weer worden aangetast. Er breekt nu een fase aan in het jaar. Dat je alleen nog van de tuin geniet door er naar te kijken. Het kan best inspirerend werken. Zeker als er over niet alle te lange tijd een mooi pak sneeuw ligt en de zon weer gaat schijnen. Dat zijn de momenten in het jaar dat het kan gebeuren!

De tuin 2017

De discussie komt opgang, want gaan we veranderen aan de tuin. Mensen met een aardige tuin veranderen elk jaar wel iets aan de tuin, niet omdat het moet, maar om de tuin een andere uiterlijk te geven. Gras, planten en bomen groeien altijd maar door. Waardoor je met tuin bezig blijft. Dit brengt nieuwe ideeen naar boven. Maar wat kan je doen met de tuin?

Eens in de paar jaar besluiten mensen vaak de tuin echt aan te pakken. “Verbouwen” is het dan eigenlijk meer. Houtbewerking kan dan als basis dienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe pergola of tuinhuis. Je kan veel met hout creeren. Een carport of een overkapping in de tuin. Er is veel mogelijk met hout.

Het creert sfeer nostaligie en het geeft veel opberg mogelijkheden. Belangrijk is wel het gebruik van goede materialen. Maak gebruik van een vakman. Hij kan u adviseren en elementen op maat maken en deze voor u monteren.

Houtwerk is verschillende soorten. Schuttingen opberg mogelijkheden overkappingen en natuurlijk sierstukken. Er zijn veel soorten die gebruikt kunnen worden. Gebruik altijd duurzame materialen. Materialen die duurzaam zijn in gebruik en vaak langer mee gaan, maar ook materialen die duurzaam zijn geproduceerd. Maar al te vaak wordt er nog hout gebruikt uit oerbossen. Waardoor er weer een stuk van de natuur verdwijnt. Overheden hebben nog steeds geen extra accijnzen weten te heffen op deze producten waardoor ze vaak goedkoper zijn. Voor de consument is het daarnaast lang niet altijd makkelijk te oordelen uit welke delen van de wereld dit materiaal komt. Keurmerken lijken betrouwbaar maar schijn bedriegt. Lang niet altijd staan keurmerken voor betrouwbaarheid. Commercieel is het mogelijk je producten er bij aan te sluiten. Of de controle altijd zo strikt is als men beweerd. Valt vaak te bezien, helaas!