Genieten van je tuin
Image default
Tuin onderhoud

Vochtregulerende verf tegen afbladdering

Het verven van hout doe jij eigenlijk ieder jaar. Het tuinhuisje kan dan wel weer een likje verf gebruiken, maar ook de tuinmeubels en de schutting kunnen weer in de verf gezet worden. Hoewel de meeste mensen zich jaarlijks buigen over deze klus, is het vaak niet nodig om dit zo vaak te herhalen. Dit heeft te maken met de mate van vochtregulatie van de verf. Hout krimpt en zet zich namelijk uit door schommelingen in de temperatuur, waardoor de verf dezelfde transformatie ondergaat. Het gevolg hiervan is afbladdering, tenzij de verf vochtregulerend is.

Moose Färg onderscheidt zich van zijn concurrenten door deze vochtregulatie. Wij hebben gekeken naar de bevolkingsgroep die haast nooit last lijkt te hebben van afbladderende verf en hebben deze als voorbeeld genomen: de Zweden. Als geen ander weten zij de juiste balans te vinden tussen natuurlijke oliën, waardoor de verf met het hout mee kan bewegen en goed hecht aan het oppervlak. Daarnaast geeft de pastelkleuren verf of matte muurverf een bijzonder effect, waarmee je het vakantiegevoel meebrengt naar de achtertuin. Ga bijvoorbeeld voor een babyblauwe kleur voor het tuinhuisje of kies ervoor om steigerhout beitsen in een pastelgele kleur. Op die manier creëer jij een uniek tuinontwerp met de authentieke houtverf van Moose Färg en geniet jij van een langdurig en mooi verfwerk.

Herken jij de afbladderende verf op jouw houten tuinhuisje, schutting of tuinmeubels en zou je hier geen herhaling van willen ervaren? Kies dan voor de houtbeits van Moose Färg en sta versteld van het eindresultaat. Wij denken graag met je mee over de beste manier om de verf toe te passen en geven je nog wat aanvullende tips, die je kan vinden op onze website. Tevens vind je hier meer informatie over ervaringen van andere met Moose Färg en voorbeelden van de pastelkleuren op tuinhuisjes en schuttingen.

https://www.moosefarg.nl/