Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Ben jij op zoek naar betaalbare (tuin)meubelen? Drie tips

Ben je onlangs verhuisd en wil je mooie meubelen aanschaffen? Voor in je huis of je tuin? Of zijn je bestaande (tuin)meubelen versleten en wil je daarom nieuwe aanschaffen? Als je op zoek bent naar nieuwe meubelen voor in je huis of in je tuin, dan wil je natuurlijk mooie meubels. Maar je wil het waarschijnlijk ook allemaal een beetje betaalbaar houden. Om je daarbij te helpen, helpen we je in dit artikel op weg met drie tips.

Tip 1. Begin met meubelen binnen

Als je op zoek gaat naar nieuwe meubels, begin dan met meubels voor in huis. Het grootste deel van het jaar is het in Nederland en België namelijk te koud om buiten te zijn. Daar komt bij dat het lastiger is om meubelen te vinden die qua kleur, stijl en formaat in je bestaande interieur passen.

Veel zaken die betaalbare meubelen voor binnen aanbieden bieden namelijk naast artikelen voor in huis ook tuinmeubelen aan. Zo ben je ondertussen indirect ook al bezig met het kijken naar tuinmeubelen. Maar door je focus in eerste instantie naar meubelen voor in huis uit te laten gaan, pak je de grootste uitdaging eerst op.

Tip 2. Bepaal een budget

Je kunt een vermogen uitgeven aan meubelen: zowel voor binnen als aan tuinmeubelen. Wellicht heeft u een bedrijf met heel veel cijfers voor de komma op uw bankrekening staan. In dat geval heeft u natuurlijk de vrijheid om hier zoveel aan uit te geven als dat u graag wilt.

Voor de meeste mensen is een investering in nieuwe meubelen voor binnen of tuinmeubelen echter een grote uitgave. Bepaal daarom eerst wat u kunt missen. Die bank zit ten slotte toch een stuk minder lekker als u zich iedere dag beseft hoeveel u ervoor moet laten.

Tip 3. Ga voor tuinmeubelen naar een speciaalzaak

Hoewel veel winkels die meubelen voor binnen verkopen ook tuinmeubelen aanbieden, doet u er goed aan u hier speciaal voor te laten adviseren door iemand die zich speciaal met tuinmeubelen bezig houdt. Er komen namelijk heel andere dingen kijken bij het vinden van meubelen die voor binnen geschikt zijn dan bij het vinden van mooie, maar betaalbare tuinmeubelen. Voor binnen is algemeen bekend dat u het beste maar een paar dominante kleuren kunt aanhouden. Ook de verschillende type stijlen die u kunt aanhouden voor uw interieur binnen zijn redelijk goed bekend. En veel mensen hebben hier ook van nature wel een bepaald gevoel voor.

Voor tuinmeubelen gelden heel andere regels. Verdiep je hier daarom in. En laat je eens adviseren door iemand in een winkel die zich hier op toespitst.

https://www.genietenvanjetuin.nl

Gerelateerde artikelen

De tuinen van Florence

Welke planten moet je in de winter afdekken?

Nieuwe lockdown trend: huis opruimen/schoonmaken