Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

4 manieren om in de winter ook lekker warm in je tuin te kunnen zitten

Waar je in de zomer hele avonden kunt genieten van je tuin, is dat in de winter heel anders. Als het buiten weer eerder donker wordt, en de temperatuur daalt, heb je vaak weinig zin om in de tuin te gaan zitten. Toch zijn er manieren om ook in de winter lekker buiten te kunnen zitten. Denk bijvoorbeeld eens aan een vuurkorf, een terrasverwarmer of een houtkachel. 

Vuurkorf

Het is niet alleen heerlijk warm, maar het staat ook nog eens sfeervol in je tuin en heel gezellig als je een avondje met vrienden hebt. Je gooit er af en toe wat nieuwe houtblokken in en je kunt de hele avond genieten rondom je eigen vuurtje. Let wel op, want aan het maken van vuur in een vuurkorf zitten wel regels verbonden en je kunt snel rookoverlast veroorzaken bij je buren. Heb je een grotere tuin en wonen je buren wat verder van je af? Ga dan gerust je gang! 

Terrasverwarmer

Heb jij een wat kleinere tuin en wonen je buren erg dicht op je? Dan is een vuurkorf misschien niet de beste oplossing. Kies in dat geval voor een wat minder rokerig alternatief, maar minstens net zo warm: een terrasverwarmer. Je ziet ze vaak op de terrassen bij horeca gelegenheden. Zo zorgen horeca eigenaren ervoor dat jij ondanks dat het kouder wordt, toch nog lekker buiten kunt zitten. Maar waarom zou je zo’n terrasverwarmer niet thuis ook in je tuin gebruiken? Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers. Vind jij zo’n staande terrasverwarmer een doorn in het oog? Kies dan voor een hangende versie, die kun je wat makkelijker wegwerken. Met een terrasverwarmer kun jij de hele winter heerlijk genieten van je eigen tuin, en op de wat koudere zomeravonden is het ook geen overbodige luxe. 

Houtkachel

Er is nog een ander alternatief voor de vuurkorf waardoor je toch lekker warm in je tuin kunt zitten. Met een houtkachel in je tuin heb je wel het sfeervolle van het echte vuur, maar veroorzaak je minder snel rookoverlast omdat hier vaak een pijp aan zit die de rook naar boven afvoert. Zo kun jij verantwoord genieten van je vuurtje, en het is ook nog eens een echte eyecatcher in je tuin. 

Overkapping

Naast bovenstaande, vurige manieren om warm te blijven, is er nog één hele belangrijke: een overkapping. Hierbij zit je niet alleen warm, maar ook droog. Helemaal ideaal als je een terrasverwarmer onder je overkapping plaatst, dan zit je gegarandeerd goed. 

 

Kortom, geen reden meer om binnen te zitten deze winter!