Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

3 manieren om je woning een frisse boost te geven

Na een aantal jaren gaat de nieuwigheid van je woning er wel een beetje af. Zelfs wanneer je een nieuwbouwwoning hebt, kan deze aan een opknapbeurt toe zijn. Nu betekent dat natuurlijk niet dat je een bouwbedrijf in moet schakelen en een grote verbouwing moet doen. Met een paar kleine simpele aanpassingen of handelingen, ziet jouw woning er binnen korte tijd weer uit als nieuw.

Schilderen van de woning

In principe wordt het advies gegeven om je woning eens in de vijf jaar van buiten te schilderen. De buitenkant van je woning wordt immers blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden en de uitlaatgassen, fabrieksgassen of andere vieze gassen uit de omgeving. Het schilderwerk heeft hieronder te leiden. Verflagen kunnen afbladderen en dat kan houtrot tot gevolg hebben. Het is dan ook belangrijk om er op tijd bij te zijn voor een schilderbeurt. Bij het schilderen van de buitenzijde van je woning kun je denken aan de kozijnen, de deuren, de dakgoot en de regenpijp, maar ook de gevel, de buitenmuur of andere delen van je woning kunnen geschilderd worden. Goed schilderwerk is onmisbaar voor je woning en zorgt voor een betere bescherming en een prachtige afwerking van je woning.

Het reinigen van de gevel

De gevel is vaak het eerste wat opvalt en wat bezoekers of voorbijgangers zien. Wanneer de gevel van je woning smerig is of verweerd, doet dat de uitstraling van je woning geen goed. Om je woning er toch weer fris en als nieuw uit te laten zien, kun je de gevel reinigen. Met de juiste producten is dit een klus die je prima zelf kunt uitvoeren. Er zijn verschillende producten te koop waar je direct zelf mee aan de slag kunt en waar je geen dure apparaten voor hoeft aan te schaffen. Vaak kunnen deze producten met een zachte of harde borstel aangebracht worden en na het schoonspoelen ziet de gevel er weer mooi en fris uit. Is de gevel erg verontreinigd? Dan zou je een gespecialiseerd bedrijf kunnen inschakelen. Zij kunnen eventuele beschadigingen ook direct voor je herstellen en kan jouw woning er weer enkele jaren tegenaan.

Gevelbekleding

Wil je jouw woning echt een geheel nieuwe uitstraling geven, dan zou je de gevel kunnen voorzien van gevelbekleding. Niet alleen krijgt je woning een frisse boost op die manier, ook is de gevel direct beter bestand tegen de verschillende weersinvloeden en wordt je woning beter geïsoleerd. Gevelbekleding is in verschillende soorten te koop. Zo kun je jouw woning voorzien van een onderhoudsarme kunststof gevelbekleding, maar kun je ook voor authentiek hout gaan. Het nadeel van hout is dat het wel behandeld of geschilderd moet worden om het rotten tegen te gaan. Kunststof daarentegen rot niet en is zeer onderhoudsvriendelijk. Waar jouw voorkeur ook ligt, je weet in ieder geval zeker dat jouw huis direct een geheel nieuwe uitstraling krijgt.