Genieten van je tuin
Image default
Mode en Kleding

Belang om te weten wanneer je een marathon gaat lopen

Belang om te weten wanneer je een marathon gaat lopen

Ben jij van plan een marathon te gaan lopen, dan is het belangrijk voor jezelf te bepalen wanneer je deze daadwerkelijk gaat lopen. Het lopen van een marathon is namelijk niet zomaar iets en vergt de nodige voorbereiding, zowel lichamelijk als mentaal. Omdat het een flinke uitdaging is om alles tijdig rond te krijgen, hebben we een stappenplan voor je, die jou kunnen helpen om je optimaal te kunnen voorbereiden, zodat je weet hoe lang jij nodig hebt om optimaal en goed getraind aan de start te kunnen verschijnen. 

De afstand

Het belangrijkste om te kunnen bepalen hoe lang jouw voorbereiding is, is natuurlijk de afstand die je wilt gaan lopen. Wanneer je een 10 kilometer loopt, zal dit doorgaans sneller kunnen worden gerealiseerd, dan wanneer je kiest voor een halve of hele marathon. Ligt je toch liever een weekje langer aan het strand in je fantasie bikini, in plaats van dat je een week langer traint, dan moet je natuurlijk ook niet raar opkijken als dit je prestaties niet ten goede komt. Wanneer je de afstand voor jezelf hebt bepaald, kun je verder met de vervolgstappen.

Het aantal trainingen

Ervan uitgaande dat je outfit helemaal klaar is en jij je sport bh grote maten klaar hebt liggen om te kunnen gaan trainen, is het goed voor jezelf te bepalen hoe vaak of je kunt trainen. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij 4 keer per week kunt trainen, dit je condities sneller doet verbeteren, dan wanneer het maar 2 keer per week kan. Bepaal dus voor jezelf een frequentie die voor jou behapbaar is, want je hebt er ook niets aan, dat wanneer je de ene week 5 keer traint en de andere keer maar 2 keer. Zorg dat je consistent kunt blijven trainen, zodat je iedere week de intensiteit een beetje kunt verhogen.

Trainen een keer met een coach

Wanneer je wilt weten hoe lang jij nog nodig denkt te hebben om een marathon te kunnen lopen, is het goed een keer te trainen met een coach. Een coach kan namelijk exact bepalen hoe lang jij nodig nodig hebt en hoe je er op dit moment voorstaat. Daarnaast is het wellicht ook handig te vragen of je outfit voldoet aan de eisen, want wanneer je cup h hebt, zal je een andere sport bh moeten dragen, dan wanneer je cup c hebt.