Genieten van je tuin
Image default
Internet marketing

Het boek “The Psychology of Self-Esteem” in 8 Conclusies

marketing book

Het boek “The Psychology of Self-Esteem” van Ayn Rand’s volgeling Nathaniel Branden is aan de beurt. Hoewel het boek wordt beschouwd als een klassieker in het genre van de populaire psychologie, is het niet in het Russisch gepubliceerd.

Belangrijkste ideeën

De mens is de enige van alle soorten op aarde die in staat is om zijn bewustzijn op te bouwen om doelen te bereiken. Je verstand niet gebruiken en niet trainen is een misdaad tegen jezelf.

Volwassen zijn betekent handelen volgens uw principes, niet op basis van emoties. Iemand die overweldigd wordt door emoties, is onvolwassen.

Als we doorgaan over emoties, in plaats van te luisteren naar de stem van de rede, verliezen we ons zelfrespect.

Als we onze emoties onder controle hebben, worden we niet gedomineerd door angst of twijfel. We worden geen robots. We begrijpen gewoon dat emoties slechts een deel van onze persoonlijkheid zijn, en niet de hele persoonlijkheid.

Je kunt niet tegelijkertijd gelukkig en irrationeel zijn. Geluk is geen emotie. Geluk is het resultaat van onze waarden – gekozen en ontwikkeld. Lijden is een gevolg van het feit dat we vernietigen wat belangrijk voor ons is.

Angst en depressie duiden op een ziekte van de geest. Om ermee om te gaan, moet u uw eigen waarden herontdekken.

Het is typisch voor mensen met een hoog zelfbeeld dat ze oprecht zijn met zichzelf. Mensen die leven om aan de verwachtingen van anderen te voldoen, zijn nooit in harmonie met zichzelf. Ze lijden als ze geen steun bij anderen vinden en zich van zichzelf verwijderen.

Zelfrespect is onze diepste behoefte die we moeten ontwikkelen. Als we excuses vinden om niet te doen wat we zouden moeten doen, verliezen we ons zelfrespect.

Verzin geen excuses. Streef naar zelfontplooiing. Beheers uw emoties en verlicht angst.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop

Gerelateerde artikelen

Event marketing