Genieten van je tuin
Image default
Electronica en Computers

De nieuwste tips en tricks in outlook

Een paar maanden geleden schreef ik een blogpost over de zoekfunctie binnen Outlook, onderdeel van een office licentie. Ik kreeg er zeer positieve reacties op. Het helpt veel mensen bij hun dagelijks gebruik van Outlook.

In dit artikel wil ik een stap verder gaan om het zoeken nog gemakkelijker te maken. Als je geen pro bent in zoeken maar, neem dan zeker het vorige artikel door.

Zoeken met een combinatie van woorden

Het is mogelijk om te zoeken met eenvoudige woorden, bijvoorbeeld afdeling administratie. Het nadeel is echter dat de resultaten voor alle woorden terugkomen, terwijl u waarschijnlijk op zoek bent naar de zin. De oplossing voor dit probleem is om de woorden tussen aanhalingstekens te plaatsen, bijvoorbeeld “afdeling administratie”.

Er zijn meer zoekopties beschikbaar in Outlook

U zoekt naar meerdere woorden

U kunt ook zoeken met meerdere termen. Voeg gewoon OR ertussen. Als het resultaat van uw zoekopdracht beide woorden moet bevatten, gebruik dan AND.

Woorden toevoegen of uitsluiten

U kunt ook bepaalde woorden verwijderen. Als ik binnen het profiel van mijn Outlook Training Voorbeeld intik, krijg ik veel keuzes, waaronder enkele die gesprekken tonen. Als ik de resultaten van mijn zoekopdracht niet wil weergeven, kan ik de afwezigheid van die resultaten aangeven door er een – voor te zetten. Met de toevoeging van een + zorg ik ervoor dat de resultaten van zoekopdrachten specifieke termen bevatten.

Er zijn nog meer zoekopties beschikbaar in Outlook

Zoeken bij benadering

Kent u het onderwerp dat u probeert te vinden, maar kunt u geen specifieke term bedenken? Kunt u het woord vaak herkennen? Zet dan een * in het midden van (een deel van) dit woord.

Er zijn nog veel meer combinaties. Realiseert u zich dat alle bovenstaande tips ook toegepast kunnen worden op het zoeken via internet? Dat is ook heel nuttig!

De kracht van kennis

Wilt u leren hoe u Outlook moet gebruiken en ben je al in het bezit van een office 2021 licentie? Ben je ervan overtuigd dat je meer uit Teams zou kunnen halen dan je nu doet? Bent u geïnteresseerd in het leren gebruiken van PowerPoint of zelfs Planner en To Do? Deze opleidingen zijn perfect voor hen.

Wat is er nuttiger dan in een kleine groep kennis opdoen over Microsoft Office? De lessen lopen van 9.00 tot 11.30 uur. Twee cursussen duren 2,5 uur en kosten EUR 425,00. De cursussen worden online gegeven, wat betekent dat u niet hoeft te reizen (en de reiskosten uiteraard wel). Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers, wat betekent dat er voldoende aandacht is voor iedereen en dat er gediscussieerd kan worden over de verschillende mogelijkheden voor gebruikers.

Na de eerste training krijgt u het naslagwerk met de hele lijst van besproken functies. U kunt dan alles in praktijk brengen. De volgende opleiding is de verdieping. U krijgt dan een vervolg op het naslagwerk dat u eerder had om u een uitstekend overzicht te geven van beide opleidingen.

 

https://www.besteloffice.nl/