Genieten van je tuin
Image default
Electronica en Computers

Kunstmatige intelligentie in een technologie museum in Amsterdam

De intelligentie die door machines wordt gedemonstreerd, staat bekend als kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie is in de wereld van vandaag zeer populair geworden. Het is de simulatie van natuurlijke intelligentie in machines die geprogrammeerd zijn om te leren en de handelingen van mensen na te bootsen. Deze machines zijn in staat om door ervaring te leren en mensachtige taken uit te voeren. Naarmate technologieën zoals AI blijven groeien, zullen zij een grote impact hebben op onze levenskwaliteit. Het is niet meer dan normaal dat iedereen vandaag op de een of andere manier in contact wil komen met AI-technologie, hetzij als eindgebruiker, hetzij in een carrière in Kunstmatige Intelligentie. Vandaag de dag kunt u ook steeds meer leren over kunstmatige intelligentie in musea. Het technologie museum in Amsterdam is hier een voorbeeld van. Lees hier alles over kunstmatige intelligentie en waar je er meer over kunt leren. 

Dit is hoe kunstmatige intelligentie (AI) werkt

Het bouwen van een AI-systeem is een zorgvuldig proces van reverse-engineering van menselijke eigenschappen en capaciteiten in een machine, en het gebruik van de computationele bekwaamheid ervan om te overtreffen waartoe wij in staat zijn. 

Om te begrijpen hoe kunstmatige intelligentie eigenlijk werkt, moet men diep duiken in de verschillende subdomeinen van kunstmatige intelligentie en begrijpen hoe die domeinen kunnen worden toegepast in de verschillende gebieden van de industrie. 

  • Machine Learning: ML leert een machine om conclusies te trekken en beslissingen te nemen op basis van ervaringen uit het verleden. Het identificeert patronen, analyseert gegevens uit het verleden om de betekenis van deze datapunten af te leiden om tot een mogelijke conclusie te komen zonder dat daar menselijke ervaring aan te pas hoeft te komen. 

  • Deep Learning: Deep Learning is een ML-techniek. Het leert een machine om inputs door lagen te verwerken om te classificeren, af te leiden en de uitkomst te voorspellen.

  • Neurale netwerken: Neurale netwerken werken op dezelfde principes als de menselijke neurale cellen. Het is een reeks algoritmen die de relatie tussen verschillende onderliggende variabelen vastlegt en de gegevens verwerkt zoals een menselijk brein dat doet.

  • Natuurlijke taalverwerking: dit is een wetenschap van het lezen, begrijpen, interpreteren van een taal door een machine. Zodra een machine begrijpt wat de gebruiker wil communiceren, reageert zij dienovereenkomstig.

  • Computer Vision: Computer vision-algoritmen proberen een beeld te begrijpen door een beeld op te splitsen en verschillende delen van de objecten te bestuderen. Dit helpt de machine te classificeren en te leren van een reeks beelden, om een betere beslissing te nemen op basis van eerdere waarnemingen.

  • Cognitive Computing: algoritmen voor cognitieve gegevensverwerking proberen het menselijk brein na te bootsen door tekst/spraak/beelden/voorwerpen te analyseren op een manier zoals een mens dat doet en proberen de gewenste output te geven.

Technologisch museum Amsterdam

In Amsterdam bevindt zich een technologisch museum van ongeveer 400m2. Het is gericht op jongeren die kennis willen maken met technologische ontwikkelingen. Er worden workshops gegeven en evenementen georganiseerd. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • kunstmatige intelligentie;

  • 3D printen;

  • Virtual Reality;

  • Augmented Reality;

  • robots.


Het museum is opgericht door een softwarebedrijf. Meer lezen over Jetbrains Techlab?

https://jetbrainstechlab.com/