Genieten van je tuin
Image default
Bedrijven

Terras koeling

Een terraskoeler zorgt voor een acceptabele en fijne temperatuur op warme zomerdagen op uw terras. Heel veel terraskoelers hebben een groot stralingsbereik. De terraskoelers maken gebruik van een adiabatische systeem. Dit houdt in dat de lucht verkoeld wordt door verdamping van water. Er wordt energie onttrokken aan de lucht om daarmee het water te kunnen verdampen. De lucht koelt hierdoor af. Doormiddel van een ventilator wordt de gekoelde lucht de ruimte in geblazen. De koelers werken dus zonder koudemiddel en hebben alleen stroom nodig voor de ventilator en pomp en daarnaast is er water nodig.

 

Trends voor op het terras

Er zijn in 2021 veel trends geweest die mensen konden toevoegen aan hun terras. De eerste trend is terug te vinden in de materialen die gebruikt worden. Tegenwoordig zijn heel erg veel mensen bezig met het milieu en kiezen daarom voor duurzame materialen. Deze materialen brengen ook meteen een natuurlijke uitstraling met zich mee. Voorbeelden van duurzame materialen zijn bijvoorbeeld hout, rotan en riet. De keus komt steeds minder vaak op plastic, aangezien plastic absoluut niet milieuvriendelijk is.

 

Er worden ook veel kleurrijke producten toegevoegd op het terras. Veel accessoires in de tuin krijgen een felle of opvallende kleur. Je kan bijvoorbeeld leuke, gekleurde kussens toevoegen op je terras of fel gekleurde bloemen. De kleuren nemen voornamelijk vrolijkheid met zich mee! Wat ook vaak terug te zien is op te terrassen is sfeerverlichting. Dit kan je terras toch net een beetje meer opleuken.

 

Terrasverwarming

Uit onderzoek bleek dat het toepassen van een terrasverwarming of terras koeling een echte trend was in 2021. Het grote voordeel hiervan is dat ze in allerlei vormen en maten verkrijgbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een heather, kachel of een koeler. Dus ga je binnenkort je terras opleuken, maak dan zeker gebruik van deze tips, zo wordt je terras helemaal trendy!

https://duravert-portacool.com/terraskoeler/

Gerelateerde artikelen

Genieten van je tuin doe je met (juiste) schuttingen

Een kluswoning kopen in Delft

Drie tuinbanken voor drie verschillende tuinstijlen: zoek jouw stijl bij Teakea!