Genieten van je tuin
Image default
Bedrijven

Goedkopere vakantie?

Wil je even weg van huis, maar baal je ervan dat elke keer vliegen en hotel kiezen zo duur is? Kies dan voor een autovakantie met een daktent. Met een daktent kun je overal staan. Het is een éénmalige investering die zich snel terugverdient.

Wat kost het?

Zo’n tent kun je al kopen voor onder de 1.000 euro. Als je daar jarenlang gebruik van maakt, is het natuurlijk eigenlijk absurd goedkoop. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog wat spullen nodig voor in de tent. Toch is het een mega slimme investering, vooral omdat camperen een stuk goedkoper is dan een hotel.

Waar mag je kamperen?

Officieel in ieder geval op campings, mits je niet op een camperplek staat. Daar zijn namelijk vaak weer andere regels aan verbonden. Wildkamperen is veelal overal verboden. Wat mag dan wel? Dat is wel een leuke vraag. In België mag je namelijk op parkeerplaatsen maximaal 24 uur overnachten. Dus dan kun je dus wel jouw tent uitklappen, zelfs langs de snelweg. Die optie maakt het natuurlijk wel goedkoop reizen.

Helaas is het in Nederland wel verboden, daar moet je dus op zoek naar een campingplek voor jouw auto met een tent voor het dak. In Duitsland gelden trouwens dezelfde regels als in België. Wil je spotgoedkoop op vakantie? Dan kun je er dus voor kiezen om elke dag bij een andere parkeerplaats in Duitsland of België te overnachten.

Op welke auto past een daktent?

Dat is nu het mooie van het hele verhaal. Op bijna elke auto kan namelijk zo’n tent. Het is natuurlijk wel slim om even te checken bij de leverancier of de tent goed op het dak van jouw auto past. Want om nu dat geld wellicht zomaar over de balk te smijten, is een beetje zonde. Je leest immers niet voor niets een artikel voor een goedkopere vakantie, nietwaar?

https://www.daktentvakantie.nl/