Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Verwarming kapot? Dit kun je zelf proberen!

Is de verwarming van je woning kapot? Ontzettend vervelend, want het maakt dat je mogelijk een lange avond zonder warme woning zit. Daar komt bij dat veel cv-ketels tegenwoordig ook verantwoordelijk zijn voor het verwarmen van het water wat naar de douche stroomt! Je wilt er niet aan denken, dat je meerdere dagen niet warm kunt douchen. Er zijn verschillende manieren waarop je een kapotte verwarming zelf kunt herstellen. Zo heb je de hulp van een loodgieter niet direct nodig bij een kapotte cv-ketel.

 

Bijvullen van de cv-ketel bij te lage druk

Een te lage druk op de leidingen maakt dat er veel energie verloren gaat, wanneer de cv-ketel je woning probeert te verwarmen. Tevens leidt het ertoe dat het veel langer duurt voordat een ruimte warm is, waardoor het mogelijk lijkt alsof de cv-ketel niet meer goed werkt. Het bijvullen van een cv-ketel kun je vaak eenvoudig zelf doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een vulslang en een kraan in de buurt van de cv-ketel.

 

Bekijk het display van de cv-ketel

Naast de mogelijkheid om de cv-ketel bij te vullen, kun je ook het display van de cv-ketel eens bekijken. Op het moment dat de cv-ketel niet meer werkt, zal het display een foutmelding geven. Die foutmelding kun je vervolgens in de handleiding van de cv-ketel opzoeken. Mocht je de handleiding niet bij de hand hebben, dan kun je vaak een digitale versie vinden op de website van de leverancier van de cv-ketel. 

Tip: in sommige gevallen kan het al voldoende zijn om de cv-ketel te resetten. Het verschilt per model hoe het resetten van de ketel in z’n werk gaat het. Het uit het stopcontact trekken van een stekker is niet altijd voldoende.

 

Hulp van een loodgieter inschakelen

Mocht het niet lukken om de cv-ketel zelf bij te vullen of de foutmelding op te lossen, dan kun je een loodgieter inschakelen voor hulp. Wanneer je de cv-ketel op korte termijn hersteld wilt hebben, kan de hulp van een spoedloodgieter wenselijk zijn. Een spoedloodgieter is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp bij een kapotte verwarming.

 

Gerelateerde artikelen

Tuintrends voor een kleine tuin

Hoe verhoog je de waarde van je woning

Is jouw woning wel inbraakwerend?