Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Sleutel kwijt? Volg deze stappen!

Je denkt er liever niet aan, de keer dat je de sleutel van de voordeur binnen laat liggen. Toch kan het iedereen overkomen! Reden genoeg om alvast na te denken over de wijze waarop je ook zonder sleutel je woning kunnen komen. In dit artikel vertelt een slotenmaker je er meer over. Bovenal is het belangrijk om geen willekeurige hulpmiddelen in de cilinder van je slot te steken om deze op die manier te draaien. De kans is groot dat het mislukt! Daar komt nog bij dat het risico op schade aan de cilinder groot is bij een dergelijke werkwijze.

 

Flipperen als eerste stap om binnen te komen

Een goede eerste stap om de deur te openen als je de sleutel vergeten bent is flipperen. Het is een methode waarbij je een stevig stuk plastic tussen de deur en het kozijn duwt. Door het plastic, bijvoorbeeld een oud pasje, heen en weer te bewegen kun je het slot proberen in te drukken. Duw tegelijkertijd voorzichtig tegen de deur aan, zodat deze direct openvalt als het lukt om het slot in te duwen. Let op, deze methode werkt alleen wanneer je de deur niet op slot hebt gedraaid. Denk aan een situatie waarbij je de deur slechts achter je dicht hebt getrokken.

 

Haarspeldje of een pincet gebruiken

Mocht flipperen geen uitkomst bieden, dan kun je de cilinder proberen te draaien. Dit doe je bijvoorbeeld door een haarspeldje of een pincet in de cilinder te drukken. Het is verstandig om het slot voor het gebruik van een haarspeldje of cilinder altijd eerst in te sprayen met wat olie. Het maakt dat het slot makkelijker zal draaien en je minder kracht hoeft te zetten. Duw je hulpmiddel niet te diep in de cilinder, om schade te voorkomen.

 

Hulp van een slotenmaker inschakelen

Wanneer het flipperen en het gebruik van een haarspeldje geen uitkomst voor je vormen, is het verstandig om een slotenmaker in te schakelen. Door te kiezen voor de hulp van een spoedslotenmaker, word je in veel gevallen al binnen een half uur tot een uur geholpen. Wel zo prettig wanneer je het buiten donker en koud is!