Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Zo geniet je optimaal van je tuin!

Niet iedereen heeft groene vingers en geniet van werken in de tuin. Sommige mensen willen ook gewoon van de tuin kunnen genieten zonder daar heel veel werk voor te doen! Gelukkig zijn er veel manieren om zo min mogelijk te hoeven doen. Maar waar kun je eigenlijk allemaal aan denken?

Kies je planten nauwkeurig

Het begint al bij de aankoop van je planten en de plek waar je de planten wil gaan zetten in de tuin. Wanneer je goed kijkt naar wat onderhoudsvriendelijke planten zijn dan ben je uiteindelijk minder tijd kwijt aan de verzorging er van. Ook is het belangrijk dat je de planten vanaf het begin al de juiste leefomstandigheden geeft zodat ze het op hun best doen.

Hulpmiddelen

Wanneer je een grasveld hebt en je kunt hier wel wat hulp bij gebruiken dan kun je eens kijken naar de Ambrogio robotmaaier. Dit is een grasmaaier die het werk voor je doet! Het gras wordt onderhouden terwijl jij gewoon kan genieten van de tuin. Ook kun je denken aan een Systeem dat je helpt met water geven. Je kan een aantal sproeiers in de tuin plaatsen en instellen op welke tijd ze water gaan geven zodat je dit niet meer kan vergeten en het gazon en de planten de juiste hoeveelheid water krijgen.

Waar kun je nog meer aan denken?

Wanneer je een onderhoudsvriendelijke tuin wilt dan kun je natuurlijk ook denken om de hele tuin of een groot gedeelte van de tuin te bestraten. Wanneer je dit doet denk er dan aan dat je dichte voegen neemt tussen de stenen en tegels. Anders kun je last krijgen van onkruid tussen de tegels. Ook kun je natuurlijk kiezen voor kunstgras en dan hoef je daar ook niet maar om te kijken.