Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Wespennest verwijderen? Schakel een vakman in

Wat zou jij doen als je een wespennest tegen komt? Zou je dit dan zelf weghalen? Wespennesten kunnen ontzettend gevaarlijk zijn! Zodra de wespen in de gaten hebben dat je hun kolonie iets wilt aandoen, zie je de wespen vanzelf op je afkomen. We kunnen het daarom niet vaak genoeg herhalen: wespennest verwijderen laat je doen door een professional.

Wanneer ingrijpen?

Als je een wespennest tegenkomt in de vrije natuur kun je hem maar beter laten hangen. Heb je juist heel veel last van de wespen in of rondom je huis? Dan kun je het wespennest maar beter weg laten halen. Je hebt hierbij twee keuzes. Of je verwijdert het zelf of je laat het nest door iemand anders verwijderen. Eigenlijk zou dit geen keuze moeten zijn, want het weghalen van een wespennest is alleen maar verantwoordelijk als dit door een vakman wordt gedaan. Twijfel je nu nog? Lees dan onderstaande rampscenario’s.

1. Wespennest ingang afsluiten

Dit is een absolute no go als we het hebben over wespenbestrijding. Als de ingang van een wespennest wordt afgeplakt of dichtgestopt, worden de wespen enorm agressief. Ze boren zich dan naar buiten en het eerste wat ze doen is iedereen steken die ze tegenkomen. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Schakel daarom een professional in voor om het wespennest te verwijderen.

2. Het wespennest verdrinken

Ervoor zorgen dat een wespennest kan worden losgesneden is al erg gewaagd. Dan moet je het nest nog in een emmer water zien te krijgen zonder gestoken te worden. Een derde uitdaging is dan dat de meeste wespen al uit het nest vliegen voordat het in het water plonst. De wespen die nog in het nest zitten geven de andere wespen dan een seintje waardoor de uitgevlogen wespen erg agressief worden. Daarnaast kunnen de wespen nog een nacht overleven in het water. Ze ontsnappen dan en steken alles wat los en vast zit.

3. Het wespennest verbanden

Een wespennest bestaat voornamelijk uit houtvezels en we weten allemaal dat hout enorm goed kan branden. Je houdt een lucifer onder het nest en het vat meteen vlam, maar de eerste wespensteken heb je dan helaas al binnen. Steeds meer steken volgen, want alle wespen zijn boos en snel het nest ontvlucht.

Professionele hulp

Zoals je hierboven hebt gelezen is het zeker niet verstandig zelf aan de slag te gaan met het wespennest verwijderen. Je kunt in dit geval beter een vakman inschakelen die dit klusje voor je klaart. Zo hoef je je geen druk te maken om te gestoken te worden en ben je ook nog eens binnen no time op een professionele wijze van het wespennest af!