Genieten van je tuin
Image default
Bedrijven

Drinkwater opslaan – watertank in de tuin.

Drinkwater opslaan? Het kan zeker als je gebruik gaat maken van een watertank. Toch is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal punten, in dit artikel zal ik uitleggen hoe je het beste drinkwater kunt opslaan zonder dat het water vervuild raakt.

Een watertank komt in allerlei soorten en maten.

Een watertank heeft verschillende maten, zo kun je watertanks krijgen met een verticale vorm, een horizontale vorm of een rechthoekige vorm. Deze watertanks zijn speciaal bedoeld voor het opslaan van water. Ze zijn namelijk in vele uitvoeringen te vinden, de meeste watertanks worden gemaakt van kwalitatieve kunststof materialen, een goed voorbeld daarvan is LLDPE. Dit is een niet lichtdoorlatende kunsstof wat gebruik wordt voor het opslaan van drinkwater. Deze watertanks zijn duurzaam, ze zijn makkelijk te recyclen en hebben een lange levensduur.

Tankgigant is een fabrikant dat zich specialisert in het produceren van watertanks, maatwerk tanks en septische tanks. Volgens de website hebben zij meer dan 500 watertanks op voorraad. Heb je een bepaalde formaat watertank nodig? Dan kun je gewoon een offerte aanvragen of een terugbelverzoek indienen. Je krijgt vrijwel altijd binnen 15 minuten een reactie op je aanvraag. Wel zo handig, zeker als je met spoed een watertank nodig hebt of als je er eentje wilt huren.

  • 1000 liter
  • 5000 liter
  • 3000 liter
  • 2000 liter
  • 1500 liter
  • 10000 liter

Watertank in de tuin

Wist je dat we gemiddeld per persoon zo’n 2000 liter water per jaar verbruiken? Dat is een hoop kostbaar drinkwater als je het zo bekijkt. Je kunt hier goed op besparen als je regenwater opslaat, dit water kun je weer geven aan de planten die je in de tuin hebt staan. Zo bespaar je dus veel op drinkwater (en dus op kosten). Wist je dat het opslaan van regenwater of drinkwater goed voor het milieu is? Ook bevat regenwater vrijwel geen kalk, dat is beter voor de planten in je tuin en geeft op deze wijze geen witte kalkringen op de tuinpotten die je hebt. Ook hebben planten liever regenwater dan drinkwater, het temperatuur van regenwater is namelijk al iets waar ze aan gewend zijn. Drinkwater kan namelijk best koud (of juist te warm) zijn.

Wist je dat bepaalde gemeentes subsidies vrijgeven voor het aanschaffen van een watertank? Dat komt omdat de riolering dan minder wordt belast, daar wordt je dus voor beloond. We raden je aan om eens informatie op te vragen bij je plaatselijke gemeente, goed mogelijk dat zij ook voor jou een subsidie kunnen realiseren.

Het gebruiken van een watertank is de goedkoopste, meest effectieve oplossing voor het opslaan van regenwater. Je kunt via het dak van je woning, langs de goten een regenpijp plaatsen waardoor water zo de watertank inloopt.