Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Voor iedereen een soort mozaïek

Mozaïektegels zijn ontzettend handig en vaak ook beeldschoon. Je kunt zowel je vloeren als je wanden betegelen in de mooiste kleuren en patronen. Doorgaans worden de steentjes op voorhand geplaatst op matjes of tegels. Deze matjes of tegels worden vervolgens in één keer geplaatst op de vloer of wand, zodoende wordt ontzettend veel tijd bespaard. Heel handig, maar welke soorten mozaïektegels zijn er eigenlijk?

Glasmozaiek

De meest gebruikte soort is glasmozaiek en is in allerlei kleuren en effecten verkrijgen. Het is een ideaal product voor op de vloer, omdat het een onverslijtbare tegel en heel gemakkelijk schoon te houden is. Daardoor kan het ook gebruikt worden met vloerverwarming. Daarnaast is het ook een prima materiaal voor op de wand.

Keramisch mozaïek

Deze soort wordt met name gebruikt in de badkamer, omdat deze slechts in een beperkt aantal kleuren en tinten beschikbaar is. De tegels hebben ook allemaal eenzelfde soort uitstraling en zijn om deze reden ook enkel bedoelt voor de wand. Het is een vrij kwetsbaar tegeltje, omdat deze het wordt gebakken met een dun glazuurlaagje. Hoewel het zeker mogelijk is om deze soort te gebruiken als vloertegel, aangeraden wordt het niet. Het is namelijk zeer gevoelig voor krassen.

Natuursteen mozaïek

Het zit al in de naam, deze soort bestaat uit hele kleine natuursteentjes. Hierdoor krijgt het een mooie natuurlijke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en wordt vrijwel nooit in een rechte lijn geleverd. Wil je jouw badkamer een wellness uitstraling geven? Kies dan vooral voor de kiezelmozaïekjes.

https://www.topmozaiek24.nl/product-categorie/mozaiek-tegels/mozaiek-tegels-glas/

Gerelateerde artikelen

Het belang van Duurzaam Bouwen

Natuurlijkenergie-nederland.nl is de duurzaamheid zelve!

Tuinaanleg door een hovenier in Veenendaal