Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe houd ik mijn zwembad schoon?

De zomer is eindelijk daar; dat betekent dat het de tijd is waarin u eindelijk van uw prachtigezwembad kunt gaan genieten. Hier heeft u bijna een heel jaar naar uitgekeken. Om optimaal te kunnen genieten van uw zwembad, is het natuurlijk belangrijk dat het zwembad schoon is. Niemand zwemt graag in een vies zwembad. Daarnaast kan dit zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat het een broedplaats kan zijn voor algen en verschillende bacterieën. Een klein badje kunt u nog gemakkelijk zelf schoonmaken. Hoe groter het zwembad, des te moeilijker wordt het om het water goed schoon te houden. Hiervoor moeten professionele maatregelen worden getroffen, bijvoorbeeld door de installatie van een goede zwembadpomp.

Met een filterpomp het zwembad schoonmaken

Wanneer u een groter zwembad heeft kunt u uw zwembad schoonhouden met een speciale zwembad filterpomp. Het is belangrijk dat u de juiste filter kiest voor uw zwembad. Wanneer filterpomp van het zwembad te klein is heeft deze niet genoeg capaciteit om het water goed te zuiveren. De zwembadpomp zou in principe in maximaal 4 uren het zwembadwater moeten filteren. Lukt dit niet, dan is de capaciteit te laag en wordt het water niet goed schoon. Welke zwembadfilter je nodig hebt is dus afhankelijk van de inhoud van je zwembad. Voor een goede reiniging gebruikt u een filterpomp in combinatie met chloor of zout. Dit is de perfecte combinatie omdat chloor of zout de bacterieën doodt, terwijl de pomp het water in beweging houdt en al het vuil er uit filtert. 

Waar op letten bij de aankoop van een zwembadpomp?

In eerste instantie zou u het misschien niet zeggen, maar er komt meer kijken bij de aanschaf van een zwembadpomp dan de meeste mensen denken. Er zijn verschillende aandachtspunten om op te letten. Zoals eerder besproken is het dus belangrijk om een filterpomp voor uw zwembad te kiezen met de juiste capaciteit. Deel de inhoud van het water door 3.5 of 4 te delen bereken je hoeveel kubieke meter water de zwembadfilter per uur kan reinigen. Daarnaast is het van belang om goed te kijken naar het materiaal van het product. Koop een zwembadpomp van goede kwaliteit. Goedkoop is in dit geval echt duurkoop, de pomp moet goed bestand zijn tegen de chemicalieën in het zwembad en moet tegen een stootje kunnen. Andere belangrijke zaken om op te letten zijn het energieverbruik en het geluid van de pomp.

We kunnen wel concluderen dat de aanschaf van een filterpomp voor het zwembad toch niet zo eenvoudig is. Laat u daarom altijd adviseren door een zwembad expert

https://www.mari.nl/producten/filterpompen-zwembad/