Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het kiezen van een machine transporter

Soms wil je je machines over een langere afstand verplaatsen, bijvoorbeeld wanneer je net een nieuwe gekocht hebt. Maar: een verre afstand rijden met deze machines is niet altijd een optie. Dan komt een machine transporter handig van pas!

Wat is een machine transporter?

Een machinetransporter is eigenlijk een aanhangwagen die geschikt is om andere machines te kunnen vervoeren. De transporter valt onder het type plateau-aanhangwagen, maar heeft een aantal andere opties. Zo kun je al je machines door middel van een oprijklep of oprijplaten op de aanhanger rijden. Ook voor lange materialen zoals buizen of balken is de aanhanger prima te gebruiken. Machine transporters zijn verkrijgbaar in een tweeas- of drieasuitvoering.

 

Een machine transporter lijkt misschien veel op een autotrailer, maar verschilt wel degelijk. Dat komt doordat auto’s en machines flink van elkaar verschillen. Een machine is vaak kleiner en ook zwaarder dan een auto. Daardoor komt er een hogere druk aan kilo’s op een kleiner oppervlak. Een machine transporter is speciaal ontworpen om deze hoge druk aan te kunnen. 

Alle opties op een rij

Vanwege de zwaardere druk op een kleiner oppervlak wil je een aanhanger met zowel een korte als een smalle laadvloer. Kies je een te brede laadvloer, kunnen de dwarsliggers doorbuigen. Ook een te lange aanhanger kan bij het op- en afrijden voor problemen zorgen.

 

Verder is een lagere laadvloer gewenst. Een hoger zwaartepunt met zo’n zware belading is niet ideaal voor de wegligging van de aanhanger. Een lagere laadvloer is dus beter voor de wegligging, maar maakt ook het oprijden van machines veel makkelijker.

 

Je kunt kiezen voor een oprijklep of twee losse oprijplaten. Beide hebben hun eigen voordelen. Zo zijn afzonderlijke rijplaten handiger bij extreem zware machines of machines die uit de aanhanger moeten kunnen steken. Ook zijn deze in de breedte te verschuiven en praktischer voor oneffen wegdek. Een laadklep is daarentegen makkelijker bij een effen weg. Verder is er geen afstelling van de platen nodig en is het oprijden veiliger, doordat je er niet langs kunt rijden. 

Waar koop je een machine transporter?

De machine transporters op Hapert.com zijn een van de beste opties op de markt. Je hebt ruime keuze uit allerlei verschillende modellen met ook steeds verschillende opties, waardoor je al snel de ideale machine transporter voor jouw klus hebt gevonden.