Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Harde windstoten afweren met de mobiele windscherm

We hebben het de afgelopen winter -misschien kun je het beter herfst noemen- al gemerkt dat de wind zich steeds vaker van zijn beste kant laat zien. Zelfs met twee stormen in drie dagen tijd zijn we verrast door hoe het weerbeeld in Nederland soms lijkt om te slaan. 

In tussentijd kijken we erg uit naar warme en zonnige lentedagen die steeds dichterbij komen. Wat betekent dat we de winterjas kunnen opbergen en de buitendeuren lekker kunnen openslaan. We verlangen al naar de middagen in de achtertuin waar we kunnen genieten van een goed boek of waar we onze thuiswerkzaamheden uitvoeren. Gaan we daarvoor een mobiele windscherm nodig hebben?

Waarom een mobiele windscherm aanschaffen?

Als de wind het weerbeeld in Nederland blijft bepalen, dan is het toch raadzaam een mobiele windscherm aan te schaffen. Wil je straks eindelijk in de tuin kunnen genieten van hogere temperaturen, dan wil je niet dat de wind telkens de bladzijden van je boek weer omslaan. En tegelijk wil je genieten van het uitzicht dat je uit je tuin hebt, dus in een beschutte hoek een plekje vinden zit er ook niet bij. 

Het kopen van een mobiele windscherm is dan een goede oplossing. En wel om de volgende redenen:

  • Je kunt buiten zitten, ín de zon en uit de wind.

  • Heb je een glazen windscherm, dan wordt het uitzicht je niet ontnomen.

  • Het windscherm is mobiel, dus je kunt hem overal naartoe verplaatsen.

  • Afhankelijk van de afmeting en de uitvoering (gaat het bijvoorbeeld de hoek om?), kun je met een grote groep beschut zitten en de wind van meer kanten van je afhouden.

Het windscherm vastzetten of niet?

Om je goed voor te bereiden op de lente en zomer waarin je optimaal wilt genieten van de warmte en van je tuin, kun je een mobiele windscherm aanschaffen. Want die wind zal misschien wel blijven. Dus bekijk alvast waar in je tuin plek is voor een stevige en mobiele windscherm dat de wind echt goed van je afhoudt zonder zelf om te waaien, maar dat ook makkelijk te verplaatsen is. Want stel dat je een windscherm hebt gekocht dat is vast gemonteerd aan het terras. Je zit lekker uit de wind dus je hebt je doel bereikt. Maar straks stijgt het kwik naarmate we verder de zomer ingaan. En dan is dat verkoelende briesje toch wel heel welkom. Dat komt niet, want het windscherm doet zijn werk net iets te goed. Had je nu maar een mobiele windscherm aangeschaft dat je op iedere plek neer kunt zetten en waarmee je zelf bepaalt of je in of uit de wind gaat zitten.

Een mobiele windscherm voor een optimaal klimaat buiten

Met het mobiele windscherm dat je aanschaft, kun je het klimaat in je tuin een beetje beïnvloeden. Net als het afdak dat je drooghoudt tijdens de regen en de parasol die je beschermt tegen de zon is het mobiele windscherm onmisbaar. Je bepaalt zelf waar in de tuin je plaatsneemt en of de wind daar kan komen. Kun jij heerlijk genieten van een warme en zonnige lenteseizoen. Nu maar hopen dat de regen geen roet in het eten gooit.