Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Drie redenen om je tuin te laten onderhouden door een hovenier

Een achtertuin is vaak de favoriete plek van het huis van veel mensen. Zeer begrijpelijk natuurlijk, want hier kun je namelijk lekker genieten van de buitenomgeving, kunnen je kinderen lekker spelen of kan jij zelf relaxen onder het genot van een lekker drankje. Niks is lekkerder dan even onderuit zakken in je eigen tuin. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je tuin onkruidvrij blijft en netjes onderhouden wordt. Afhangend van de grootte van je tuin kan het best een klus zijn om dit te doen. Het is dan een optie om een hovenier in te huren die jouw tuin op de schop kan nemen of voor je kan bijhouden. Nog niet overtuigd? Lees hieronder dan drie redenen waarom jij je tuin moet laten onderhouden door een hovenier.

Een mooi verzorgde tuin, het hele jaar door

Ten eerste zorgt een hovenier ervoor dat je tuin er het gehele jaar mooi bij staat. Wie wilt dit nou niet? De tuin zal dus echt het pareltje van je huis worden; iets waar je trots op kunt zijn! Dit is natuurlijk super fijn als er gasten langskomen, maar ook als je later besluit om je huis te verkopen. De achtertuin laat vaak wel een bepaalde indruk achter, en als deze er dusdanig netjes bij ligt zal de toekomstige koper van je huis hier ook een goede prijs voor willen betalen. Als een achtertuin rommelig is, dan zullen potentiële kopers vaak direct de conclusie trekken dan het gehele huis onverzorgd en achterstallig is. Door een hovenier je tuin te laten onderhouden zal je dit dus voorkomen.

Een prachtige tuin precies afgesteld naar jouw wensen

Toch op zoek naar een geheel nieuwe look voor je achtertuin? Ook hierbij kan je gebruik maken van een hovenier! Veel mensen zullen denken dat een hovenier voornamelijk kan helpen met het onderhoud van de achtertuin maar een hovenier kan ook een nieuwe tuinaanleg voor jouw achtertuin ontwerpen en aanleggen. Samen met de hovenier kun je je wensen aangeven en uittekenen, wat zal zorgen voor jouw ideale tuin. Wil je bijvoorbeeld een vijver, of prachtige sierbestrating? Niks is te gek; dit kan een hovenier voor jou regelen. Je kan ook op zoek gaan naar een wat grotere toevoeging aan je huis zoals een tuinhuis of overkapping, waar jij uiteindelijk lekker onder kunt genieten ongeacht de weersomstandigheden. Hierbij zullen echte vakmensen ervoor zorgen dat jouw tuin precies is zoals jij wenst en ook nog eens veilig en netjes wordt afgewerkt. Dit is een groot voordeel, omdat je vaak zelf niet alle kennis hebt die nodig is voor het aanleggen van een nieuwe tuin. 

Veiligheid voorop dankzij een hovenier

Omdat een hovenier een dusdanige hoeveelheid kennis heeft over planten en achtertuinen, kan er een veilige tuin worden gecreëerd. Een hovenier weet namelijk hoe bomen goed onderhouden moeten worden zodat deze niet omwaaien met een storm, of dat planten niet erg worden beschadigd of verzwakt. Verzwakte bomen die omwaaien kunnen namelijk erg gevaarlijk zijn met storm. Deze kunnen omvallen op jou of je kinderen als het even waait, en dit wil je natuurlijk voorkomen. Ook kunnen ze veel schade veroorzaken. Onveilige situaties kunnen dus met een hovenier worden voorkomen!