Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Daarom een granieten tuintafel kiezen

Heb je wel eens overwogen om een granieten tuintafel aan te schaffen? Als je op zoek gaat naar tafels voor in de tuin dan kom je veel verschillende modellen tegen. Je kunt kiezen uit allerlei materialen en voor elk materiaal valt wel wat te zeggen. In dit artikel gaan we het hebben over graniet als materiaal voor een meubelstuk voor in de tuin. Het is een geweldig materiaal om mee te werken en omdat het een natuurlijk materiaal is, wordt elk model uniek. Moeten we nog meer zeggen, of ben je al overtuigd? In dit artikel lees je alles over de voordelen van modellen die van natuursteen zijn gemaakt. Lees mee en ontdek waarom wij fan zijn.

Makkelijk in onderhoud

Een granieten tuintafel is heel eenvoudig in het onderhoud. Je hoeft het materiaal niet te verven, niet te schuren en niet te lakken. Het enige dat je hoeft te doen is ervan genieten. Omdat het een natuurproduct is heeft het een natuurlijke werking die verder weinig nodig heeft. Het blad wordt op maat gesneden en gepolijst tot het glad en glanzend is. Het kan tegen een stootje en vuil en vet dringen niet zomaar binnen in het materiaal. Dus qua onderhoud heb je er geen omkijken naar.

Granieten tuintafel staat als een huis

Een granieten tuintafel is robuust en stevig. Graniet is van steen en dat weegt best wel wat. Je hoeft niet bang te zijn dat deze tafel gaat wiebelen of verschuiven. Want door het gewicht van het blad is dat bijna onmogelijk. Als jouw exemplaar een vaste plek heeft dan is dit het ideale materiaal om te gebruiken. Het staat als een huis en heeft een prachtige, luxe uitstraling. Je hebt geen tafelkleed nodig om vlekken te bedekken, want die heb je niet op deze modellen. 

Makkelijk schoon te maken

Wat verder erg fijn is aan een granieten tuintafel is het feit dat schoonmaken een makkie is. Je hoeft niet hard te boenen of te schuren op dit model als er viezigheid op zit. Met een warm sopje en een doekje heb je zo alles weer blinkend schoon. Dat is erg fijn als je kinderen hebt of als je regelmatig kleinkinderen over de vloer krijgt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het model beschadigt of niet meer schoon te krijgen is. Want veel poetsen is niet nodig.

Granieten tafel op maat te maken

Bij de keuze van een granieten tuintafel zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een model dat volledig van de natuursteen gemaakt is. Dan zijn zowel het onderstel als het bovenblad van dit materiaal gemaakt. Het maakt het model wel heel zwaar. Je kunt er ook voor kiezen om slechts één van de onderdelen van het materiaal te laten maken. Kies je bij een tuintafel voor een bovenblad van natuursteen, dan kun je dat combineren met een onderstel van staal of RVS bijvoorbeeld. Bij een onderstel van steen staat een glazen blad erg mooi. Je kunt de tafel helemaal op maat laten maken als je dat wilt.