Genieten van je tuin
Image default
Tuin gereedschap

De beste draadloze heggenscharen

Als uw heggen op zoek zijn naar een kapsel, is het waarschijnlijk tijd om te investeren in een heggenschaar, en met het juiste model kunt u snel en gemakkelijk werken.

Er zijn drie soorten om uit te kiezen. Elektrische trimmers lopen van het elektriciteitsnet af en zijn ideaal voor kleinere tuinen – en ook voor grotere tuinen, als u investeert in een verlengsnoer. Maar als u zich geen zorgen wilt maken met slepende kabels, kan een oplaadbare, draadloze kabel het antwoord zijn. Als je voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat je genoeg tijd hebt. Benzine trimmers zijn een andere goede draadloze optie, en hebben de neiging om de kracht te hebben om dikkere takken aan te kunnen, maar zijn niet de moeite waard voor kleinere tuinen en ze kunnen zwaarder en luidruchtiger zijn. Dan zijn er nog de multigereedschapsmachines, die naast het knippen van heggen nog veel meer doen.

Vergeet niet dat hoe langer het blad, hoe sneller u uw heg knipt – maar als u alleen maar kleinere struiken en struiken hebt, moet een korter blad volstaan. Houd ook rekening met de breedte van de tandopening van het blad – dikkere takken betekenen dat u een bredere tandopening nodig heeft. Kijk uit voor handige extra functies die u misschien ook leuk vindt, zoals een heggenschaar, handbescherming voor extra veiligheid, automatische rem en dubbele positie snoeischaren.

Hoe we hebben getest
Onze reviewers hebben drie uur lang een van de populairste draadloze heggenscharen getest. We vroegen hen om bij het gebruik van deze trimmer rekening te houden met de belangrijkste kenmerken, van de efficiëntie tot de levensduur van de batterij. We hebben hier de belangrijkste afhaalmaaltijden geschetst, zodat ook u weet waar u op moet letten bij het winkelen.

Wat te zoeken in een draadloze heggenschaar
Bladgrootte
De bladmaten variëren sterk – van 13 tot 40 inch – maar 26-inch bladen kunnen takken tot ¾ inch breed knippen en zijn voldoende voor de meeste taken.

Uitbreiding

Als u hoge struiken of heggen moet bereiken, breng dan iets meer uit en haal een heggenschaar met een telescoopstang om uw bereik te vergroten. Houd er echter rekening mee dat het niet veilig is om deze apparaten te bedienen zonder stabiele balans.

Levensduur van de batterij
De laatste jaren zijn de accu’s sterk verbeterd en elektrische heggenscharen hebben nu accu’s tot 80 volt. Voor een optimale levensduur van de batterij kunt u op zoek gaan naar lithium-ionbatterijen en overwegen een extra batterijpakket mee te nemen om u te helpen bij grotere klussen.

 

 

Lees meer op tevredenconsument.nl

 

 

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/de-beste-draadloze-heggenscharen-2019/

Gerelateerde artikelen

Je zomer goed besteden met de juiste gereedschappen

Kies de juiste kruiwagen