Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Van uien afstaarten tot aan de winkel

Staartuien zijn de onrijpe groene bollen van de uienplant die aan het einde van een lange stengel groeien. Als ze rijpen, worden ze droog en kruimelig en verliezen ze hun typische uiensmaak. Het verwijderen van uienstaarten is een proces waarbij het worteluiteinde van de ui wordt afgesneden en de ui in een bak met water wordt geplaatst, dit wordt ook wel uien afstaarten genoemd. De uien worden vervolgens maximaal 12 uur geweekt, waarna ze uit de container worden gehaald en worden gedroogd. Uien afstaarten is de eerste stap nadat ze geoogst zijn en naar de winkel vervoerd kunnen worden.

De beste manier om staartuien te gebruiken bij het koken!

Staartuien zijn een geweldig ingrediënt om te gebruiken bij het koken. Je kunt ze in veel verschillende gerechten gebruiken en ze zijn niet alleen voor de smaak. Ze hebben ook veel gezondheidsvoordelen, wat nog een reden is om ze in je keuken te gebruiken. Er zijn veel verschillende manieren waarop je staartuien kunt bereiden, maar een van de beste manieren is om ze te frituren. Zo worden ze krokant van buiten en zacht vanbinnen, wat ze zo lekker maakt. Een andere manier om staartuien te bereiden, is door het te gebruiken als topping voor pizza of pastasaus. Dit geeft het een extra smaak boost en maakt het nog lekkerder.

 

Waar vind je staartuien en hoeveel kost het?

Staartuien worden ook wel groene uien of lente-uitjes genoemd. Het is een soort ui die vaak wordt gebruikt in roerbakgerechten, salades en soepen. Mensen die staartuien willen kopen, kunnen deze kopen bij hun plaatselijke supermarkt of boerenmarkt. Sommige mensen kweken liever hun eigen staartuien in hun tuin. Als je thuis zelf uien verbouwd is de kans groot dat het uien afstaarten met de hand gedaan moet worden. In de landbouw sector zijn er gelukkig genoeg machines voor beschikbaar, zodat de grote getalen uien niet allemaal met de hand afgestaard hoeven worden.

https://www.tolsmagrisnich.com/nl/producten/verwerken/droog-reinigen/razor-uienafstaarter/