Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Plantenbakken voor op het terras: breng het voorjaar in huis!

Het voorjaar is begonnen en de zon laat zich steeds vaker zien. Tijd om het terras op te fleuren met plantenbakken! Plantenbakken zijn de perfecte manier om je buitenruimte wat extra kleur en leven te geven. Of je nu een klein balkon of een grote tuin hebt, plantenbakken zijn altijd een goed idee.

Voordelen van plantenbakken voor op het terras

Plantenbakken zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben ook andere voordelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld helpen bij het creëren van privacy op je terras. Door hogere plantenbakken te gebruiken, kun je je terras afschermen van nieuwsgierige blikken. Daarnaast zijn plantenbakken ook een goed alternatief voor mensen die geen eigen tuin hebben. Met een paar plantenbakken kun je toch genieten van groen en bloemen om je heen. Je zult ook versteld staan over het aantal vlinders en bijen dat ineens de weg naar jouw terras weet te vinden. Je helpt door het vullen van plantenbakken met mooie planten ook mee aan de vlinder- en bijenstand in Nederland.

Welke soorten plantenbakken zijn er?

Er zijn vele soorten plantenbakken verkrijgbaar, elk met hun eigen voordelen en uitstraling. Zo kun je kiezen voor een rechthoekige plantenbak van cortenstaal, een ronde plantenbak van kunststof of een houten plantenbak. Plantenbakken van cortenstaal zijn perfect voor mensen die een strakke en moderne uitstraling willen. Deze plantenbakken passen goed bij terrassen met een minimalistische inrichting. Kunststof plantenbakken zijn daarentegen meer geschikt voor mensen die een romantische en speelse uitstraling willen creëren. Wist je dat deze plantenbakken zelfs met verlichting en al kunt aanschaffen? Tot slot zijn houten plantenbakken perfect voor mensen die van een natuurlijke en rustieke uitstraling houden.

Welke planten passen het beste in plantenbakken?

Als je plantenbakken gaat gebruiken, is het belangrijk om te kiezen voor planten die geschikt zijn voor deze manier van groeien. Er zijn veel planten die goed gedijen in plantenbakken, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de grootte van de plantenbak en de hoeveelheid zonlicht op je terras. Voorbeelden van planten die geschikt zijn voor plantenbakken zijn: petunia’s, viooltjes, kruiden, geraniums en lavendel.

Tips voor het onderhouden van plantenbakken

Om optimaal te kunnen genieten van je plantenbakken, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Zorg ervoor dat je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijdert en dat je de plantenbakken voldoende water geeft. Ook kun je ervoor kiezen om eens in de zoveel tijd de plantenbakken te voorzien van nieuwe potgrond. Op deze manier blijven je planten gezond en mooi om naar te kijken.