Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Onderhoud opblaasbare jacuzzi

Heerlijk, zo’n privé spa in je achtertuin. Helaas komt er bij aanschaf van een opblaas bubbelbad geen opblaasbare onderhoudsmedewerker bij, en zal je dus zelf regelmatig je bubbelbad moeten onderhouden wil je er vele jaren en optimaal van genieten.

Schoonmaken

Een schepnet door het water halen en even alle blaadjes en beestje uit het water vissen is geen arbeidsintensieve klus, en is erg goed voor de jacuzzi. Regelmatig gebruik van de jacuzzi waardoor het water rond wordt gepompt is ook al een vorm van schoonmaken. Wanneer je hem lang niet gebruikt groeien er algen in het stilstaande water. De algen vormen een glibberige, groene laag over de jacuzzi en maken het water troebel. Speciale reinigingsmiddelen voor jacuzzi’s hebben een veilige pH-waarde en bezitten geen giftige stoffen. Het reinigingsmiddel maakt zowel het water, als de leidingen schoon. Er wordt vaak aangeraden om chloortabletten te gebruiken in het water, echter is dit in combinatie met warm water lastig bij te houden. SWT chloorvrije waterbehandeling hoeft enkel eens in de twee weken gebruikt te worden en is dus erg onderhoudsvriendelijk en ook nog is beter voor de huid. Zo geniet je nog relaxter van je bubbelbad!

Winter

Hoewel het misschien knus klinkt om op oudejaarsdag lekker zitten bubbelen met een glas champagne in je hand, is het niet slim om hem buiten te laten staan als het kouder wordt dan 10 graden. Al helemaal als het gaat vriezen kan dit het einde betekenen van je home-spa. Zet hem rond oktober in de schuur en haal hem wanneer de zomer begint weer buiten.

Beschermhoes

De aanschaf van een beschermhoes bespaart veel schoonmaakwerk. De hoes voorkomt dat bladeren terechtkomen in de jacuzzi. Er bestaan universele beschermhoezen, maar vaak wordt bij vooral de duurdere jacuzzi’s gratis een bijpassende hoes meegeleverd die naadloos aansluit op de jacuzzi.

 

https://www.opblaasbare-bubbelbaden.nl/