Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Muurafdekkers beschermen de buitenmuur

Als u een muurtje, pilaar of ander bouwwerk heeft gemetseld en u wilt hiervan de levensduur verlengen, dan kunt u overwegen om deze te bedekken met muurafdekkers. Al uw bestaande muren, of de voorgevel van uw huis kunt u natuurlijk ook bedekken met de muurafdekkers, wat o.a. bijdraagt aan een optische verbetering en een waardevermeerdering van uw woning.

Afwaterende functie

Muurafdekkers hebben een afwaterende functie en zullen dus voorkomen dat regen of vocht uw materialen aantast, muurafdekkers vindt u in verschillende soorten en maten en voor de verschillende effecten kunt u de foto’s bekijken op Muurafdekkers.net.

Met een muurafdekker is je muur pas echt af en beschermd tegen alle weersinvloeden: het geeft je muur en tuin een eigen karakter en een bijzondere uitstraling. Ze worden niet alleen vaak toegepast op gemetselde muren in de tuin, maar ook voor borstweringen, trapgevels en noem maar op. Een muurafdekker kan gemaakt zijn van hardsteen, beton of kan gemetseld worden.

De ezelsrug

Een bijzonder ambachtelijke manier van het vervaardigen van een muurafdekker is de zogenaamde ezelsrug. Ezelsruggen die dienst doen als muurafdekking kunnen verschillende vormen hebben. Alle ezelsruggen hebben een schuine bovenkant voor afwatering van regenwater (de naam is afgeleid van de vorm van een juk van een ezel, of een schildersezel). Bepaalde vormen van ezelsruggen steken aan de zijkanten voor de onderliggende muur uit en zijn zo voorzien van een druipkant. Een ezelsrug kan eventueel ook over het beertje zijn gemetseld. Met deze vorm een schuine bakstenen kern (het beertje) daarover een halflaags metselwerk. Bij deze ontbreekt echter de druipkant wel.

https://www.muurafdekkers.net/