Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Heggen die groen blijven

In januari is het vaak triest om door de straat te lopen en te zien dat alle planten kaal zijn. Het lijkt alsof de winter eeuwig duurt en dat kan de stemming behoorlijk bedrukken. Gelukkig zijn er diverse planten die het hele jaar groen blijven en zo wat kleur aan de omgeving geven, zelfs tijdens de koude wintermaanden. In dit artikel bespreken we drie voorbeelden van groenblijvende heggen, waaronder de prachtige Portugese Laurier. Er zijn echter nog meer opties om uit te kiezen. Lees verder!

Laurier Genolia

De Prunus Laurocerasus, ook wel bekend als de Laurier Genolia, is een Zwitsers familielid van de Laurierkers en heeft smalle, glanzende bladeren met een elegante uitstraling. Deze boom staat bekend als “sneeuwbestendig” in Zwitserland, wat betekent dat hij bestand is tegen strenge winters. Dit maakt hem perfect voor de Nederlandse wintermaanden. Bovendien heeft de Prunus Laurocerasus weinig onderhoud nodig en hoeft hij slechts één keer per jaar gesnoeid te worden. Je hebt er dus weinig omkijken naar!

Japanse Hulst

Als je op zoek bent naar een lage heg die recht omhoog groeit, dan is de Ilex Crenata, ook wel bekend als de Japanse Hulst, wellicht een goede keuze. Deze plant heeft kleine bladeren die lijken op die van een Buxus, maar groeit iets sneller. De bladeren zijn diepgroen en niet stekelig. De Japanse Hulst is een makkelijke plant die goed tegen snoeien kan, maar het is het beste om dit in juni of juli te doen. Bovendien groeit hij goed op zowel zonnige als schaduwrijke plekken.

Portugese laurier

De Portugese Laurier is een groenblijvende plant die het hele jaar door mooi blijft. De donkergroene bladeren van deze plant hebben een prachtige glans en groeien snel tot wel 45 centimeter per jaar. Hierdoor is hij uitermate geschikt als hoge heg. De Portugese Laurier kan goed tegen verschillende weersomstandigheden, zoals koud winterweer en veel zonlicht. Hij wordt zelfs aanbevolen voor tuinen aan de kust waar het vaak winderig is. Om de Portugese Laurier goed te onderhouden, moet hij twee keer per jaar gesnoeid worden. Het is echter wel een plant die snel ruimte kan innemen, dus regelmatig snoeien is belangrijk.

Welke kies jij?

Er zijn genoeg opties voor heggen die het hele jaar door groen blijven. De Prunus Laurocerasus, Ilex Crenata en Portugese Laurier zijn slechts enkele voorbeelden van planten die perfect zijn voor het creëren van een groenblijvende haag. Kies de plant die het beste past bij jouw tuin en geniet het hele jaar door van een groene omgeving!