Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Haagplanten in uw tuin

 

Een haag is tijdloos. Het heeft veel voordelen als erfafscheiding, maar toch kiezen velen voor een houten schutting terwijl een haag veel mooier kan zijn. Lees in dit artikel over haagplanten in uw tuin, en dan vooral over een haag als erfafscheiding.

Ineens houdt de tuin op

Een kleine haag waar u overheen kan kijken in de vorm van buxusstruiken is altijd mooi. Het duurt enkel lang voordat u een haag hebt, maar dankzij moderne ontwikkelingen is dat probleem opgelost. U kunt online een kant en klaar haag kopen, dan ontvangt u bakken die u in een geul kunt plaatsen, en u heeft gelijk uw gesloten haag. Zo’n haag is dus net zo snel te plaatsen als een schutting, u heeft dan ook gelijk alle privacy. Maar met hoge haagplanten in uw tuin als erfscheiding dan loopt optisch gezien uw tuin door. U heeft immers een groene omheining, en bij een schutting houdt de tuin ineens op. Overweeg dus haagplanten in uw tuin, een lage haag dichtbij de woning, en een hoge haag als erfafscheiding.

Voor ieder wat wils

Welke haag u het mooiste vindt, is persoonlijke smaak. Coniferen, en daar valt ook de taxus onder, zijn erg populair. Een groot voordeel van coniferen is dat deze amper wortels ontwikkelen. Boomwortels kunnen zorgen dat een stoep ongelijk komt te liggen, en dat zal bij coniferen niet gebeuren. Bij haagplanten in uw tuin is kiezen voor coniferen een logische keuze, want uw tuin blijft strak en netjes. Wat veelvuldig voorkomt is dat coniferen niet iemands persoonlijke smaak is, zij vinden het meer een haag voor rond een begraafplaats. Dat is dan geen probleem, u kunt dan kiezen voor liguster of laurier. Er zijn meer soorten, en van alle soorten zijn dan meerdere types. Haagplanten in uw tuin is echt voor ieder wat wils.

Het onderhoud valt mee

Wat enkelen van haagplanten in uw tuin weerhouden, is geen zin om de heg te knippen. Het rare is, het is een bijzonder leuke klus waar u veel eer van zult hebben. Dankzij de moderne elektrische heggenscharen is het geen zwaar werk en het gaat vrij vlot. Ook als u geen groene vingers hebt dan zult u de heg knippen als iets leuks ervaren. In de vorige alinea ging het sterk over, haagplanten in uw tuin welke vindt u mooi? Maar natuurlijk kan het onderhoud ook een argument zijn om voor een bepaalde soort haagplant te kiezen. Ga voor haagplanten in uw tuin planten.