Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Een Tuinpadmal

Hoe gebruik ik een tuinpadmal?

Een tuinpadmal is een praktische oplossing voor mensen die niet veel tijd en geld willen besteden aan het kopen en leggen van tuintegels. De mal is vaak gemaakt van een duurzaam soort plastic of rubber en is gemakkelijk te buigen en bewegen, maar is nog steeds erg sterk. De mal kan voor allerlei dingen gebruikt worden. Zo kan je een klein padje aanleggen in de tuin, of je kunt de tuinpadmal gebruiken voor een gehele tuin. In dit artikel kun je lezen hoe je een tuinpadmal nu echt gebruikt.

Een tuinpadmal gebruiken

  • Stap 1: Mix het beton en eventueel een betonkleur. Je kunt een betonkleur aanschaffen wanneer je de tuinpadmal koopt. Zodra het beton goed gemixt is, kun je doorgaan naar de volgende stap.
  • Stap 2: Meet goed hoeveel ruimte je hebt en hoeveel tegels je precies nodig hebt. Je wilt immers niet dat je niet genoeg tegels kunt maken met de mal.
  • Stap 3: Plaats de mal op een goed beginpunt en giet het beton in de mal. Het zal niet direct hard worden, dus je hebt nog even de tijd om het beton glad te strijken en imperfecties te elimineren.
  • Stap 4: Haal de tuinpadmal voorzichtig van je nieuwe tegels af. Dat menen we… doe het heel voorzichtig! Trek de tuinpadmal er te snel van af en je zult zien dat je tegels er niet zo goed uit zien. Doe dus erg voorzichtig.
  • Stap 5: Laat de tegels even drogen en ga vervolgens aan de slag met de rest van je tuin of je pad. Je zult zien dat het niet alleen leuk is om te doen, maar ook veel sneller is dan “echt” tegels leggen.
https://www.tuinpadmal.net/winkel/