Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

De tuinen van Florence

De tuinen in Florence zijn zeker een bezoek waard . Wij inspireren je graag met de mooiste tuinen en parken in Italië. Veel van de tuinen bevinden zich in Toscane (in en rond Florence). Mooie wandelingen door de schitterde tuinen van Toscane en Florence maken jouw trip naar Florence helemaal af.

Tuinen van Villa Gamberaia

In de heuvels van Toscana lig Villa Gamberaia, een historische villa gebouwd in de 16e eeuw en bekend om zijn prachtige tuinen . Villa Gamberaia ligt ongeveer 15 minuten van het centrum van Florence en heeft een uitzonderlijk uitzicht op de Arnovallei. De unieke tuin en ligging in het Toscaanse landschap werd door de eeuwen heen bestudeerd door veel (tuin-)architecten. Zeker de moeite waard! Een heerlijke wandeling mag zeker niet ontbreken.

Boboli Garden

De grootste tuin van heel Florence, Boboli Garden, behoorde toe aan de Medici-familie en ligt achter Palazzo Pitti. Hoewel het niet zozeer een tuin is als een uitgestrekt openluchtmuseum, kun je in een aparte gebouwen rondom het pand beelden, beelden, fonteinen en zelfs kleine musea vinden. Het is een prachtige ontsnapping, weg van de betonnen straten van Florence als je in de stemming bent voor iets dat dichter bij de natuur staat, maar toch kunt u nog wat Florentijnse geschiedenis ervaren.

Villa Medicea Di Castello

De Villa Medicea di Castello nabij Florence dateert uit de 14e eeuw. De beroemde schilder Sandro Botticelli maakte in opdracht van Lorenzo vele decoraties voor deze villa. De villatuin wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van hoe een Italiaanse tuin er volgens Leon Battista Alberti (een artistiek multi-talent uit de 14e eeuw) uit moet zien. De compacte en geometrische vorm van de tuin zijn typerend voor de 14e eeuw, terwijl de grot en de aanwezigheid van water en figuren meer doen denken aan het ‘maniërisme’, een term voor Italiaans geïnspireerde kunst in de 16e eeuw.

Forte di Belvedere

Het Forte di Belvedere in Florence ligt op de heuvel die vanaf de Arno omhoog loopt. Na een langdurige restauratie is het Forte di Belvedere sinds enige jaren in de zomer (vanaf half mei) open voor publiek. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht op Florence.

Giardino delle Rose

De Giardino delle Rose, een prachtige rozentuin vlak onder het Piazzale Michelangelo in Florence, is ontworpen door Giuseppe Poggi. Naast rozen in alle kleuren vind je er heerlijke schaduwplekjes, een Japanse tuin en tien kunstwerken van de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon.

Auto huren in Florence

Er zijn een aantal plekken in Florence waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Florence met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Sunnycars, Sixt en Europcar hebben onder andere een loket op het vliegveld van Florence. Een auto huren kan al vanaf 15 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Florence te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Florence is prima.

https://www.autoitaly.nl/nl-stad-florence/