Genieten van je tuin
Image default
Tuin accessoires

Wat is een Hot Tub?

Een bubbelbad, Jacuzzi of een Hot Tub, iedereen heeft er wel eens in gezeten. Bijvoorbeeld bij het openbare zwembad bij jou in de buurt, in een wellness center of misschien heb je er zelf één. Ondanks dat ze allemaal veel op elkaar lijken en de benamingen vaak door elkaar worden gebruikt, zit er wel verschil tussen.

Om te beginnen een bubbelbad en een Jacuzzi. Deze twee komen eigenlijk op hetzelfde neer, een Jacuzzi is namelijk simpelweg een bubbelbad  van het merk Jacuzzi. In Nederland worden de twee nog wel eens door elkaar gebruikt, in de Verenigde Staten spreken ze vaak over een Jacuzzi. De Britten noemen het al gauw een whirlpool, alleen komen ze alle drie op hetzelfde neer. Over een bubbelbad zitten gaten verspreid waar lucht uit wordt gepompt. Hierdoor ontstaan de bubbels die een soort masserend effect geven.

Een Hot Tub daarentegen heeft dat niet. Dit is simpelweg een bad met water verwarmd door bijvoorbeeld het stoken van hout.

Wat voor soorten Hot Tubs zijn er?

Er zijn allerlei soorten in verschillende vormen en maten. Het is maar net wat voor Hot Tub jij mooi vindt en wat bij jou past. De meest bekende is waarschijnlijk de ronde met de iconische afwerking van houten planken aan de buitenkant. Maar zo heb je bijvoorbeeld ook:

–        Vierkante

–        Eén met een afwerking met stenen

–        Eén van aluminium

–        Hout gestookt

–        Op gas gestookt

Hoe duur is een Hot Tub?

Het hangt er maar net vanaf hoe groot de Hot Tub is, wat er allemaal op en aan zit, maar de prijs van een Hot Tub kan wel variëren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld opblaasbaar voor ongeveer €500, maar ze zijn er ook voor €5000 of meer.

Wil je graag ook een Hot Tub en ben je benieuwd over de prijs? Ga dan in gesprek met een expert en hopelijk zit jij dan binnenkort in een lekker warm bad!

https://www.loungebath.nl/

Gerelateerde artikelen

Ontspan met een groene Kunsthaag

Hottub in de tuin

Wat te doen tegen muggenoverlast slaapkamer