Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Wat doet een ontstoppingsbedrijf allemaal?

Een ontstoppingsbedrijf kan ingezet worden voor verschillende soorten problemen die te maken hebben met de leidingen of het riool.  De werkzaamheden van een ontstoppingsbedrijf zijn erg breed, maar wanneer schakel je nu precies een ontstoppingsdienst in?

Ontstoppen van de wc of afvoer

Bij een verstopte wc of afvoer zal het water niet meer goed doorstromen. Iets blokkeert dan de leiding. Dit kan een vast voorwerp zijn dat per ongeluk doorgespoeld is of een ophoping van vuil- of zeepresten. Bij een kleine verstopping kan je dit ook zelf proberen te ontstoppen. Dit lukt vaak wel wanneer de verstopping klein is en dichter bij de oppervlakte zit. Wanneer dit echter niet lukt is het slimmer om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen.

Rioolontstopping

Bij een rioolverstopping is er sprake van een verstopping verder in het rioleringssysteem. Je kan een verstopte riolering herkennen wanneer er regelmatig verstoppingen in huis ontstaan. Doordat de verstopping zich vaak verder in de leiding bevindt, is het niet mogelijk om deze zelf te ontstoppen. Een vakman van het ontstoppingsbedrijf zal met een speciale camera moeten kijken waar de verstopping zich bevindt.

Reinigen van het riool

Het is ook mogelijk om de rioolleidingen preventief te laten reinigen en inspecteren. Op deze manier kunnen toekomstige verstoppingen en lekkages voorkomen worden. Door al het vuil en kalk weg te halen uit de leidingen, kan het water een stuk makkelijker wegstromen. Ook voorkom je ophopingen van vuil, waardoor verstoppingen kunnen ontstaan. Bij een inspectie zal het ontstoppingsbedrijf kijken of het riool beschadigd of verouderd is.

Reparaties

wanneer er regelmatig verstoppingen ontstaan in het riool, is er een kans dat de leidingen beschadigd zijn geraakt. Een ontstoppingsbedrijf kan dan deze leidingen ook herstellen. Ook is het mogelijk dat de leiding volledig vervangen moet worden. om dit te voorkomen is het slim om preventief een reiniging en inspectie uit te laten voeren. Eventuele kapotte leidingen kunnen dan vroegtijds opgemerkt en gerepareerd worden.

Bij Goossens rioolservice worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd die te maken hebben rioleringsproblemen. Niet alleen kan jouw afvoer ontstopt worden, maar er wordt ook gecontroleerd op beschadigingen of andere problemen. Er kunnen dan ook reparaties uitgevoerd worden.

Gerelateerde artikelen

Wat maakt glastuinbouw Nederland potentieel zo interessant?

Tuintrends voor een kleine tuin

Verwarming kapot? Dit kun je zelf proberen!