Genieten van je tuin
Image default
Tuin accessoires

Hot tub

Wie houdt er nou niet van om lekker rustig een bad te nemen. Wat nog lekkerder is, is een hot tub in je tuin. Dan kun je in de avond nog lekker buiten in de frisse lucht een warm bad nemen. Een hot tub is ook erg duurzaam omdat je het water warm maak door hout te stoken. Een hot tub is ook lekker voor als je op een verjaardag bent zo kan je gezellig even met je vrienden in de hot tub.

 

Oorsprong

De hot tub heeft een rijke geschiedenis en komt uit de gebieden die dichterbij de Noordpool liggen zoals Alaska en Scandinavië. In Scandinavië zijn heel veel warmwaterbronnen te vinden. Hier is dan ook het idee voortgekomen van een hot tub, een houtgestookt buitenbad. Meestal wordt het opgewarmd naar 38 graden Celsius. Tegenwoordig wordt hout vaak vervangen door aluminium maar oorspronkelijk werd deze warme tobbe opgestookt door een houtkachel. Voordelen van aluminium zijn dat het makkelijk is schoon te maken, het heet geen houtrot of schimmels, geheel geïsoleerd en is een snel geleider van warmte.

 

Verschillende maten

Bij hot tubs wordt de maat niet gemeten om de grote maar om het aantal personen die erin kunnen plaats nemen. Je hebt dus een 1 tot 2 personen maar ook 2 tot 4, je hebt ze zelfs tot 8 personen. Er gaat gemiddeld zo’n 1600L in een hot hub. Het vullen hiervan duurt ongeveer 120 minuten.

 

De gezondheid voordelen van een hot tub

  1. Het verbetert je slaap.
  2. Het geeft je meer ontspanning en vermindert stress.
  3. Het versnelt het herstel van blessures.
  4.  Geeft verminderde klachten van hoofdpijn en migraine.
  5. Het zocht voor een gezondere huid.

Kortom een hot tub is goed voor je huid en voor je spieren om te ontspannen en verbetert de geestelijke gezondheid.

https://www.loungebath.nl/