Genieten van je tuin
Image default
Kunst en Kitsch

Kunst in opdracht voor een unieke sculptuur?

Kunst in opdracht voor een unieke sculptuur?

Van kleine beeldjes in opdracht tot grote kunstwerken van RVS als kunstopdracht

In het geval van een kunstopdracht hoor ik graag uw wensen en ideeën. Deze vertaal ik in schetsen die weer leiden tot kleine modelletjes van koper of karton, ook werk ik met een 3D ontwerpprogramma (Blender) dat een heel goede impressie kan geven van het eindresultaat van de RVS sculptuur of beeldhouwwerk.

Kunst in opdracht – prototype

Als de kleine modelletjes de opdrachtgever bevallen maak ik van het ontwerp een grotere mock-up van karton of hout – liefst op ware grootte indien dat mogelijk is. De opdrachtgever nodig ik dan uit om langs te komen en samen bekijken we het resultaat. Kloppen de verhoudingen van het kunstwerk in spé? Is de grootte van de sculptuur geschikt voor de locatie (tuin, entree, hal, woonkamer etc. )? Eventuele aanpassingen kan ik direct ter plekke doorvoeren.

Als het prototype na eventuele aanpassingen door de opdrachtgever akkoord is bevonden begint de uitvoering van het kunstwerk in het definitieve edelstaal, brons of corten.

 

De uitvoering van kunstwerk

In de definitieve fase van de uitvoering krijgt het beeld of kunstsculptuur zijn definitieve vormen door eerst het inox te snijden en vervolgens te lassen, zetten, walsen, buigen en/of kloppen. RVS en brons lenen zich extra goed voor een prachtige afwerking. De sculptuur of het kunstbeeld wordt helemaal gladgeschuurd in verschillende fases van verfijning. Als het perfect glad is kunnen we kiezen om een deel van het materiaal verder te verfijnen totdat het als een spiegel glimt en de omgeving letterlijk weerkaatst, of juist een deel mat te maken zodat een fraai contrast ontstaat.

 

RVS spiegelende of matte uitstraling?

Sommige mensen vinden kunstobjecten van gepolijst RVS heel mooi en sjiek, anderen vinden het juist weer té en geven de voorkeur aan een meer ingetogen matte afwerking van het RVS sculptuur. Het blijft een kwestie van smaak. Dat geldt ook voor het momenteel populaire corten staal (geroest staal). Sommigen vinden een kunstwerk van corten staal natuurlijk en organisch ogen, anderen associëren roest met verval vinden het “onverzorgd”. 

 

Exclusieve kunst in opdracht

Hoe dan ook, een goed ontworpen en uitgevoerde kunstopdracht levert een origineel en exclusief kunstbeeld of (rvs) sculptuur op. Een kunst object dat voortdurend boeit en intrigeert. Een aanwinst voor uw tuin, huis of organisatie.

Origineel RVS kunstwerk  met een certificaat van echtheid

Ieder RVS sculptuur of kunstbeeld heeft een certificaat van echtheid waarmee de authenticiteit van het kunstwerk door de kunstenaar schriftelijk is vastgelegd. Ook bevat het certificaat een korte motivatie van de beeldhouwer over het ontwerp en details over de uitvoering, de gebruikte technieken en materialen. In het geval de sculptuur een gelimiteerde oplage heeft toont het certificaat het unieke nummer en van het totale aantal van de gelimiteerde oplage.

Wat kost een kunstwerk in opdracht ontworpen?

Wat kost het om een kunstwerk van RVS in opdracht te laten ontwerpen en maken? Dat hangt af van uw wensen. In de regel vraag ik voor het maken van een nieuw en exclusief ontwerp 1500 euro. Als u al vrij aardig weet wat u wilt, of heeft een beeld of RVS sculptuur gezien dat uw voorkeur heeft dan vervallen die kosten grotendeels. Oom u een indruk te geven van wat een kunstwerk kost staat op de website staat bij ieder RVS kunstwerk reeds de prijs.

 

Ook geïnteresseerd in kunst in opdracht?

Ook interesse om een kunstwerk in opdracht te laten maken? Neem vrijblijvend contact op met Jeroen Stok en informeer naar de mogelijkheden.

Een deel van de RVS sculpturen die op de website jeroenstok.com te zien zijn kunt u ook bewonderen in diverse beeldentuinen en galerieën.

 

RVS-Beeldhouwer Jeroen Stok

Jeroen Stok is beeldhouwer en hij ontwerpt en maakt RVS kunst in opdracht. Ook  verkoopt hij vrij werk en sculpturen via diverse galerieën en beeldentuinen. Daarnaast vervaardigt hij ook grafkunstin opdracht samen met nabestaanden.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Deze blog over een RVS kunstopdracht is geschreven door Jeroen Stok – RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/