Genieten van je tuin
Image default
Dienstverlening

Manieren om uw zonnepanelen te beschermen

De overstap naar zonne-energie is een enorme investering, aangezien veel huiseigenaren tienduizenden euro’s (vooruit) betalen voor een nieuw systeem. De investering is echter gerechtvaardigd gezien de CO2-compensaties en maandelijkse besparingen die het installeren van fotovoltaïsche (PV) panelen kunnen opleveren.

Maar dit is alleen waar als uw zonne-PV-systeem consequent standhoudt gedurende de hele garantieduur.

Helaas is er geen garantie dat dit zal gebeuren.

Er kunnen zich de komende 25+ jaar allerlei problemen voordoen. Veel van deze problemen vallen niet onder de garantie, wat betekent dat u voor reparaties en vervangingen uit eigen zak moet betalen. Onverwachte uitgaven zoals deze kunnen uw besparingen op zonne-energie snel aantasten en de terugverdientijd van uw investering vertragen.

Er is echter een goedkoper alternatief.

In plaats van te wachten tot de problemen zich voordoen up, kunt u proactieve stappen ondernemen om uw PV-systeem te beschermen en uw zonne-opbrengst te maximaliseren.

Hieronder staan 3 bewezen strategieën om u op weg te helpen.

1. Bewaking van fotovoltaïsche zonne-energie

Om uw zonne-installatie correct te laten functioneren, moeten alle afzonderlijke componenten synchroon lopen – van de bedrading tot de omvormers tot de panelen zelf. Een storing ergens in het PV-systeem zorgt ervoor dat de energieopbrengst daalt.

In sommige gevallen werkt uw zonne-installatie mogelijk helemaal niet meer.

Maar u weet natuurlijk niets van deze prestatiegerelateerde problemen totdat u uw volgende energierekening ontvangt en ontdekt hoeveel geld u niet hebt bespaard.

Het is echter zo dat mogelijk om deze problemen met zonnemonitoring te vermijden. U profiteert van realtime tracking van de prestaties van uw PV-systeem, compleet met onmiddellijke waarschuwingen als er iets misgaat.

De meeste oplossingen voor zonnebewaking werken op macroniveau en reparatietechnici moeten de oorzaak van de probleem door verschillende componenten binnen de installatie te testen.

Maar als u micro-omvormers of optimizers heeft, vindt deze realtime monitoring plaats op het niveau van de afzonderlijke panelen, waardoor zonne-reparatietechnici snel de exacte oorzaak kunnen achterhalen, zodat uw besparingen op schema blijven.

Meer informatie over onze zonneservice en lidmaatschapsplannen.

2. Reiniging van zonnepanelen

Reiniging van zonnepanelen is een van de gemakkelijkste manieren om uw PV-systeem te beschermen. Omdat stof en vuil zich in de loop van de tijd langzaam ophopen, voorkomen ze dat zonlicht uw zonnepanelen raakt. En als gevolg daarvan genereert uw systeem niet zoveel stroom (of zo veel besparing).

Het afspoelen van uw PV-panelen met een tuinslang is een begin. Maar het is niet altijd even gemakkelijk. Om de prestaties van uw PV-systeem echt te herstellen, heeft u het volgende nodig:

En als u uw zonnepanelen op de verkeerde tijdstippen van de dag schoonmaakt, loopt u het risico ze permanent te beschadigen.

Dit is de reden waarom veel huiseigenaren kiezen voor professionele schoonmaakdiensten voor zonnepanelen in plaats van het zelf te doen. zelf aan het werk. Deze aanpak is niet alleen eenvoudiger, maar de resultaten zijn aanzienlijk beter. Met onze jaarlijkse en eenmalige schoonmaakdiensten voor zonnepanelen kunnen we bijvoorbeeld de prestaties van uw PV-systeem tot 10% verbeteren.

3. Onderhoud van zonne-installaties

PV-technologie wordt vaak als 100% hands-off op de markt gebracht. Als ze eenmaal zijn geïnstalleerd, hoeft u niet meer aan uw zonnepanelen te denken.

Maar zoals de meeste huiseigenaren uiteindelijk leren, is dit gewoon niet waar:

  • Draden verslechteren

  • Panelen verschuiven

  • Verbindingen breken

  • Zekeringen doorslaan

  • Onderdelen roesten

Hoogwaardige zonnepanelen geïnstalleerd door deskundige technici kunnen deze problemen helpen minimaliseren. Maar er is geen manier om ze helemaal te vermijden.

Daarom is routinematig onderhoud aan zonne-energie essentieel.

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/kraaien-verjagen/