Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het inrichten van je woonkamer

Als je net een nieuw hebt gekocht komt er altijd zoveel in een keer tegelijk op je af. Wanhopig struin je Pinterest maar af om inspiratie op te doen en de mooiste plaatjes bij elkaar te verzamelen. Ga je samenwonen? Dan is het nog maar de vraag of je partner en jij een beetje op een lijn liggen wat betreft wensen voor het interieur. Het is allemaal niet makkelijk! En de woonkamer is toch wel de plek waar de meeste mensen lekker willen kunnen leven en relaxen dus het inrichten hiervan wordt vaak gezien als een belangrijk project. Omdat dit best een lastige klus zijn volgen hier een paar handige tips die jou gaan helpen om je woonkamer zo optimaal en efficiënt mogelijk in te richten.

Denk goed na over afmetingen

Vele mensen staren zich blind op de kleur of het materiaal van de bank. En matcht dat dan wel weer bij de tint die je in gedachten hebt voor die muur daarachter? Dan hier alvast een belangrijke tip voor jou, focus je eerder op het kiezen van het juiste formaat van de bank. Een te grote bank laat de ruimte namelijk veel kleiner lijken dan dat het is, zonde! Aan de andere kant resulteert een te kleine bank vaak weer in een leeg ogende woonkamer wat de ruimte ongezellig kan laten ogen. Meet de beschikbare ruimte vooraf goed af en vraag jezelf ook af of je nog veel meer meubels zoals stoelen of een poef kwijt wilt. Met dit in gedachten kun je je keuze laten vallen op een formaat bank die mooi tot zijn recht komt in de ruimte die jij beschikbaar hebt in je woonkamer.

Laat patronen of material vaker terugkomen

Natuurlijk wil je dat de verschillende aspecten uit je woonkamer goed tot hun recht kunnen komen, maar minstens net zo belangrijk is dat het uiteindelijk een geheel lijkt. Makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat dan precies? Door moodboards te maken, bijvoorbeeld op Pinterest, kun je verschillende aspecten die jij mooi vindt samen laten komen en beoordelen hoe dit bij elkaar staat. Oogt dit niet direct als een samenhangend geheel? Laat dan op verschillende plekken in je interieur eerder gebruikte materialen, kleuren of patronen terugkomen. Succes gegarandeerd! Meer inspiratie, tips en voorbeelden nodig? Kijk dan eens rond op een woonblog.