Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Is jouw woning wel inbraakwerend?

Dagelijks vinden er inbraken plaats en dankzij onze teruglopende economie nemen die aantallen alleen maar toe. Ervoor zorgen dat jouw huis inbraakwerend is, is iets dat jij kunt doen om jezelf te beschermen.

 

Enkele handige tips om ervoor te zorgen dat jouw huis inbraakwerend is

 

Het inhuren van een slotenmaker om jouw huis inbraakveilig te maken, is misschien wel één van de slimste dingen die je kunt doen om jouw huis en jouw gezin tegen een inbraak te beschermen. Eén ding is wel zeker, je wilt niet op de meest onaangename manier komen te weten dat jouw huis niet inbraakwerend is.

 

Deze tips kunnen, naast het inhuren van een professionele slotenmaker, ervoor zorgen dat je over de nieuwste en de veiligste sloten beschikt.

 

Inbrekers kiezen de huizen, waarin ze zullen gaan inbreken, vaak zorgvuldig uit om te voorkomen dat ze worden gepakt. Weten hoe een inbreker beslist in welk huis hij moet inbreken, kan een groot voordeel voor potentiële slachtoffers zijn.

 

* open ramen, garages en deuren

Sluit als je van huis gaat goed af, laat een slotenmaker eventuele oude of beschadigde sloten vervangen en gebruik die dan ook.

 

* geen beveiligingslichten

Je kunt beveiligingslampen op zonne-energie kopen en deze zelf installeren.

 

* struiken of heggen die het zicht op jouw huis vanaf de straat of de huizen van de buren belemmeren

Door struiken en heggen in de buurt van jouw huis te snoeien, kun je niet alleen zien of er iemand buiten is, maar ook de politie en de buren kunnen zien dat iemand probeert om jouw huis binnen te dringen.

 

* huizen waar bewoners op vakantie lijken te zijn, donker, een ongemaaid gazon, zelfs een volle brievenbus kan een tip zijn, dat het huis leeg staat.

Installeer een timer op jouw lichten of laat iemand ze elke avond aanzetten, huur iemand in om het gras te maaien, zorg ervoor dat de post tot jouw terugkeer niet bezorgd wordt of dagelijks door een vriend of een buur wordt opgehaald.

 

* woningen met gemakkelijke vluchtroutes

Blokkeer mogelijke vluchtroutes. Een hekwerk tussen jouw woning en een vluchtroute blijft door inbrekers niet onopgemerkt.

 

* tuinhuisjes, die open blijven staan, ladders, grasmaaiers of andere dure items die in de tuin staan

Ongeacht al het andere, als dure items in het zicht blijven en de schuurdeuren open blijven staan, zullen er inbrekers komen.

 

* het geblaf van een hond kan een inbreker ook afschrikken.

 

Lees meer over veiligheidssysteem hier – https://www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-vianen-2203.html