Aan het zwembad heerlijk genieten zonder bijtende dazen doe je met een dazenval !

Thuis, op de camping, op vakantie, op het zwembad heerlijk genieten. Dat kan allemaal in de zomer. Door vliegende insecten kan de zomer ook erg snel verstoord worden. We kennen verschillende soorten vliegende insecten, sommige van hen steken ook.  We hebben het hierover de paardenvlieg. Deze vlieg bijt mensen en dieren. Het bijten wordt voornamelijk gedaan door de vrouwtjes, de vrouwtjes paardenvliegen hebben namelijk bloed nodig om zich te kunnen voortplanten.  Andere benamingen voor paardenvliegen zijn dazen, blinde, blinde vliegen of bremzen. U kunt de zomer ook niet laten verstoren. Dit gemene, bijtende insect is namelijk te bestrijden door middel van verschillende methodes.

Hieronder volgt informatie over het bestrijden van de daas en vliegen met verschillende methodes.

 

De blinde vlieg bestrijden met een dazenvanger

Het bijtende insect is dus erg gemakkelijk te bestrijden. Dit doe je door de daas te gaan vangen. Het zal nooit lukken alle blinde vliegen te vangen, maar het aantal vervelende steekvliegen zal wel flink vermindert kunnen worden. De stekende vliegen vang je met een dazenvanger. De dazenvanger heeft een statief, aan dit statief hangt een stuk touw en aan dat touw hangt een bal. Om de bal hangt een mantel. Deze mantel moet licht van kleur zijn. Wanneer je langs de mantel naar boven heen gaat kom je bovenin een opvangreservoir tegen. De daas vang je doordat de bal warm wordt en heen en weer zwaait. Zorg er daarom altijd voor dat de bal wind en zon kan vatten. De daas heeft namelijk infrarode ogen hiermee kan de daas warmte zien. Wanneer de blinde vlieg de warmte op de zwarte bal ziet in combinatie met de beweging die de bal maakt, gaat de daas er van uit dat het een prooi is om bloed van af te kunnen nemen. De daas gaat naar de bal heen en probeert te bijten wanneer dit niet lukt vliegt de daas via de lichtkleurige mantel naar boven totdat de paardenvlieg bij het opvangbakje terecht komt.  De daas zal vervolgens door de opening van het opvangreservoir heen vliegen en hier vervolgens nooit meer uit kunnen komen. Zo vang je een daas met een dazenvanger. Deze dazenvangers zijn in verschillende maten en prijzen verkrijgbaar.

Hier vind je uitgebreide informatie over de dazenval en kun je een dazenval kopen >> dazenval

 

De stekende insecten bestrijden met de Sticky Trap lijmval + emmer

De Sticky trap lijmval is een val waarbij je het vliegende insect vangt door gebruik te maken van een speciaal soort lijm in plaats van een opvangreservoir. De lijm is pesticiden vrij en gemaakt van volkomen natuurlijke mineralen. De dazenvallijm is goed betaalbaar en erg interessant voor mensen met een minder budget. Het word gemaakt door de Firma Sticky Trap >  Sticky Trap dazenvallen lijm 

 

De val bestaat uit een emmer met daar door heen een touwtje. Aan het touwtje zit een haakje die je op een plek vast kunt maken, aan bijvoorbeeld een stuk hout. Bij het vangen van paardenvliegen is het de bedoeling dat je de enige officiële dazenlijm aan de emmer smeert. Je kunt hierbij gebruik maken van een kwast. Wanneer de emmer voorzien is van lijm, kan de emmer opgehangen worden. Zorg ervoor dat je de emmer ophangt op een plek in de buurt van de plaats waar je last hebt van de paardenvliegen. Ook deze keer moet de emmer wel in de zon hangen en wind kunnen vatten.  De daas komt weer op de zwarte emmer af door de warmte die zich op de emmer bevindt in combinatie met de beweging van de emmer. De daas denkt in dit geval dat de emmer een prooi voor haar is. En vliegt vervolgens naar de emmer heen om te gaan bijten. Wanneer de daas probeert te bijten op de emmer en erachter komt dat dit niet gaat, probeert de daas weer weg te vliegen, maar dit gaat al niet meer aangezien de daas vast zit aan de lijm.

 

 Het maken van een dazenval met een zwarte emmer en lijm

 

Vliegen vangen met Sticky Trap lijm

Wanneer u overlast heeft van vliegen in de stal of rond om uw huis kunt u deze nu ook op een erg gemakkelijke manier bestrijden. Dit doet u door gebruik te maken een witte emmer. Deze emmer hangt u ook op voorzien van een dun laagje lijm. De vliegen overlast zal snel verminderen, vliegen veranderen namelijk elke keer snel van plek en zullen op den duur ook op de emmer gaan zitten. Van deze plek zullen ze nooit meer afkomen doordat ze vast zitten door de lijm.

 

Voordelen van de Sticky Trap lijm:

 1. Zuinig in gebruik
 2. De enige officiële lijm voor het vangen van vliegende (bijtende) insecten.
 3. Met een pot 1,5 liter Sticky Trap lijm kun je maar liefst 30 vallen maken Aanbieding via Bol > Sticky trap lijm 
 4. Onbeperkt houdbaar mits de deksel goed afgesloten wordt.
 5. Gebruikte emmers zijn her te gebruiken. De gebruikte emmers zijn namelijk eenvoudig schoon te steken met een plamuurmes.
 6. De Sticky Trap lijm is eco vriendelijk
 7. Regen en hitte bestendig
 8. Betaalbaar
 9. Niet giftig en wel veilig.

 

https://dazenvanger.nl/merken-dazenvallen

De impact van social media

Door de invloeden van social media wordt het perfect beeld van iedereen steeds belangrijker. Als je weinig volgers hebt hoor je er al een beetje niet meer bij. Hierdoor doet iedereen zich beter voor dan zij eigenlijk zijn. De beste foto’s worden alleen geplaatst met de beste filters en natuurlijk nog even wat photoshop er overheen en het leven ziet er perfect uit. Hierdoor probeert iedereen zich zo goed mogelijk voor te doen. Zij willen allemaal op de populaire Instagram modellen lijken. Hierdoor is het aantal plastische chirurgie acties ondernomen. Het is bijna normaal geworden dat mensen iets aan zichzelf laten doen. Voorbeelden hiervan zijn: Chirurgische kaakcorrectie, chirurgische kincorrectie, borstvergroting en ga zo nog maar even door.

Uiteindelijk komt het er op neer dat de mensen waarbij lijkt dat zij een perfect leven hebben dit eigenlijk niet hebben. Het belangrijkste is dat iedereen zichzelf moet blijven. En als je het echt zelf wilt om iets te veranderen dan moet je dat zeker doen als je dan lekkerder in je vel zit. Maar ga niet dingen aan jezelf veranderen omdat anderen het ook doen en jij er dan bij kan horen. Zorg er voor dat je zelf gelukkig bent en niet gelukkig hoeft voor te doen voor anderen om jezelf beter voor te doen.

Zo zijn er verschillende ingrepen die gedaan kunnen worden als het gaat om chirurgie. De een is wat heftiger dan de ander en je moet er goed over nadenken of dit het wel echt waard is. Zo ja, bedenk dan goed waar je dit wilt laten verrichten. Aangezien niet elk bedrijf even betrouwbaar is. Zo werken zij met bepaalde spullen die eigenlijk niet goed voor het lichaam zijn. Zorg er dus voor dat je dit laat verrichten bij een betrouwbaar bedrijf waar je veel goede recensies van hoort.

https://orfeokliniek.nl/

Swimfun – verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeestje

Eigenlijk heeft iedereen wel een keer hun verjaardagsfeestje gevierd in het zwembad. Als kind kreeg je een uitnodiging met de tip “Ik ga niet zeggen wat we doen, maar neem je zwemkleding mee” je wist natuurlijk meteen wat het betekende, heerlijk een dag in het zwembad zwemmen met vrienden en vriendinnen! Ook voor de kinderen van nu is een verjaardagsfeestje in het zwembad het leukste wat er is! Wanneer je jarig bent en opzoek bent naar een idee voor een kinderfeestje is het dus een goed idee om naar een subtropisch zwemparadijs te gaan waar genoeg te doen is en je een onvergetelijke dag vol plezier kan hebben! Wat geeft er nou meer een verjaardags gevoel dan zwemmen? Een kinderfeestje is veel leuker door alle avonturen te beleven in de wildwaterbaan, of van de glijbanen af te gaan met al je vrienden! Je feestje bestaat volop uit waterpret, lekker eten en onbeperkt ranja!

Feestje in een subtropisch zwembad

Wanneer je je kinderfeestje bij een subtropisch zwembad wilt houden zijn er altijd groepsarrangementen waardoor je met korting een feestje kan geven. Er zijn vaak verschillende arrangementen die je kan kiezen. Dit bestaat meestal uit een basis en een luxe pakket. Bij een basispakket heeft iedereen toegang op het zwembad, een lekker patatje met saus om even bij te komen en onbeperkt ranja voor iedereen. Wanneer je kiest voor het luxe pakket dan heb je ook nog een snack bij het eten en een softijsje na het eten. Hierdoor kan iedereen genieten en kunnen de kinderen na het eten meteen weer door met zwemmen. Wanneer je een verjaardagsfeestje organiseert in het zwembad is het altijd handig om even te kijken wanneer dit kan. Vaak hebben zwembaden speciale dagen en tijden hiervoor zodat het niet altijd druk is in het zwembad. Als je je kinderfeestje pakket hebt uitgekozen en de dag waarop jij je feestje wilt houden hoef je alleen nog te reserveren via de website en kan je beginnen met het uitnodigen van al je vrienden en vriendinnen! Je zal zien dat je een onvergetelijke dag hebt.

 

https://www.swimfun.nl/kinderfeestje/

De dazenval , ( paardenvliegen val ) ”Een uitkomst voor zwembaden , tuinen en veehouders

De dazenval een hele uitvinding en ideaal voor bij het zwembad en in de tuin!

De dazenval is zoals u al ziet in de titel een hele uitvinding welke veel mensen en dieren verlichting brengt in de zomerse maanden. Dazen ook wel blinde vliegen, horzels en blinden genoemd kunnen voor grote hinder zorgen in de zomer. Deze vliegen welke bijten en flinke bulten achter laten zijn er met grote aantallen en dit word ook wel een dazenplaag genoemd. Na een onderzoek van de universiteit in Wageningen kwam 1 persoon met een oplossing. Uit onderzoek bleek dat dazen jagen met infrarode ogen op warmte en beweging.  De daas zoekt bloed om zich voor te planten en vind hierbij mensen en dier doordat hij zoekt naar de warmte bron in de omgeving. Nu kwam diegene op het idee om ze hiermee in een val te lokken door een zwarte bal op te hangen aan een statief zal deze warm worden in de zon en beweegt. ( de dazenval) De daas zal de bal aanzien voor zijn prooi en zal hem proberen te bijten dit zal dan vervolgens niet gaan door dat een daas alleen omhoog kan vliegen en niet omlaag zal die automatisch omhoog gaan. Hier hangt dan een funnel ( een kap/ trechter met daarboven een opvangbakje met een 1 richtingsweg ( H-trap). Na het belanden in het bakje zal de daas gevangen zitten.

Lees hier meer over de dazenval  >>> De dazenval <<<

 

Dazenval ook wel dazenvanger of dazenbol in het kort:

De dazenval wordt onderhand al jaren gebruikt door heel Europa. Je hebt ze in vele verschillende soorten en maten. Ook heb je tegenwoordig de lijmval dazenval dit is een goedkopere oplossing en minstens net zo effectief. De lijmval / budget dazenval heeft ongeveer dezelfde werking als een normale dazenval de emmer of bal waar je de dazenlijm op smeert en welke ook beweegt ook in de zon wordt dan ook warm en de daas ziet dit als zijn prooi en zal proberen het te bijten. Vervolgens blijft de daas hier aan vast plakken en zal dan doodgaan. Maar toch blijft de originele dazenval het meest populair dit zou kunnen komen doordat mensen in de paardensport vaak al snel denken als iets duurder is dat het ook meteen effectiever is. En ook kan het zo zijn dat de meeste mensen liever niet teveel smeren met al dat lijm want bij een normale dazenval hoef je alleen het opvangbakje schoon te maken en dan is het weer schoon waar je natuurlijk weer meer werk mee zult hebben bij een lijmval. Toch is het zo met een paar zwarte emmers en de Sticky Trap dazenvallen lijm 

 

Bekijk hier een video over het maken van de dazenval met een zwarte emmer en de Sticky Trap dazenval lijm 

{youtube}}

 

In de bovenstaande video over het maken van de dazenval met een zwarte emmer ziet u dat dit een perfect alternatief is voor de duurdere dazenval. Dit wordt ook wel de budget dazenval of emmer lijmval genoemd. Bij paardenhouders en veehouderijen het is namelijk zo dat mensen soms wel jaarlijks voor honderedeneuro’s uitgeven aan dazenvallen en dit is helemaal niet nodig als je namelijk gewoon een zwart object in de zon hangt wat kan bewegen in de wind en hier de Sticky Trap dazenlijm opsmeert dan komen de dazen hier vanzelf op af en zullen het zwarte object, bijvoorbeeld een emmer proberen te bijten. 

 

 

De verschillende merken en soorten dazenvallen welke er te koop zijn.

De originele dazenvallen heb je in verschillende soorten en merken zo heb je tegenwoordig ook kleinere dazenvallen voor kleinere terreinen en dan natuurlijk hebben we de lijmval.

Hieronder heb ik een aantal merken opgesteld van merken dazenvallen die het meeste gebruikt worden:

 • –          H-trap dazenval
 • –          Kerbl taon X
 • –          Loer dazenval
 • –          De Sticky Trap lijmval compleet
 • –          Sticky Trap dazenval met zwarte emmer
 • –          Busse dazenvanger ( H-trap)

 

De eerste die met dit product op de markt is gekomen is de Loer dazenval ook is dit de duurste die er op moment verkrijgbaar is maar wel staat deze er ook om bekend dat dit de beste kwaliteit moet wezen. De best verkopende dazenval is de H-trap dit komt waarschijnlijk omdat deze het voordeligste is.De goedkope dazenval met een zwarte emmer biedt nieuwe oplossingen. Zo word het systeem ook gebruikt in stallen met een witte emmer. Hiermee worden stalvliegen gemakkelijk gevangen! Buiten worden dazen en horzels gevangen.

 

Bronnen:

Wikipedia
Dazenvanger.nl
Forums
Eigen ervaring

 

Lees meer over deze uitvinding via onderstaande website.

 

https://dazenvanger.nl

Familie uitjes Friesland

Leuke familie uitjes in Friesland, wat kunt u allemaal gaan doen? 

Genoeg tijd met familie is natuurlijk heel erg belangrijk. Ten eerste is het natuurlijk gezellig en daarnaast is het ook belangrijk om de familieband zo sterk te houden en om later ook terug te kunnen kijken naar mooie herinneringen. Maar dan zult u natuurlijk wel wat moeten ondernemen als familie zijnde. Daarom kunt u gaan kijken naar familie uitjes. Er is tegenwoordig heel erg veel te doen maar zo’n uitje moet natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is natuurlijk belangrijk dat er veel gelachen wordt en ook dat er wat bewogen wordt, zodat iedereen lekker bezig is. U kunt er dan natuurlijk voor kiezen om familie uitjes in Friesland te houden in het bos maar familie uitjes in Friesland zijn toch veel leuker in een mooi zwembad? 

Wat heeft zo’n mooi zwembad? 

Als u kiest voor familie uitjes in Friesland in het zwembad dan is dat een goede keus. Een leuk zwembad heeft namelijk veel verschillende banen en ook veel glijbanen, waaronder een wildwaterbaan. Dat geeft vaak heel erg veel fun en zorgt ervoor dat u heel positief op zo’n dag zult terugkijken.

https://www.swimfun.nl/uitstapjes-friesland/

Swimfun – kinderfeestje

Een leuk kinderfeestje organiseren, altijd natuurlijk weer een lastige opgave!

Het is altijd super leuk wanneer uw kind jarig is maar wat daar natuurlijk wel bij hoort is het organiseren van een kinderfeestje. Veel mensen vinden dat lastig, een kinderfeestje organiseren. Dat is natuurlijk ook niet zo gek. Ten eerste wilt u wel eens iets anders doen dan alle andere feestjes maar ook wilt u dat het praktisch is en dat alle kinderen het leuk gaan vinden. Een ding is zeker, een kinderfeestje in het zwembad vindt elk kind wel leuk en is ook voor u erg gezellig! Wanneer u een kinderfeestje in het zwembad houdt dan heeft u namelijk nergens omkijken naar, de kinderen vermaken zich namelijk heel erg goed en u kunt lekker een boekje zitten lezen. Daarnaast vindt elk kind het leuk om met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes van alle glijbanen te gaan en daar een leuke middag van te maken!

 

Hoe kunt u dit regelen?

Als u zo’n kinderfeestje wilt regelen dan kunt u contact opnemen met het zwembad, dit kan online of telefonisch. Vervolgens plant u een dag in en eigenlijk regelen zij de rest voor u, alles komt helemaal goed.

https://www.swimfun.nl/kinderfeestje/

Swimfun – wat te doen in Friesland

Wat te doen in Friesland? Ga lekker zwemmen!

Misschien vraagt u zich wel eens af, wat te doen in Friesland? Friesland is namelijk niet een van de randstad provincies en daardoor zijn er toch minder activiteiten dan in bijvoorbeeld Noord-Holland. Maar toch hoeft u in Friesland ook niet stil te zitten. Want wat is er te doen in Friesland? U kunt ervoor kiezen om lekker een dag naar een mooi zwembad te gaan. Dat kunt u gaan doen om baantjes te trekken maar ook om een leuke middag met uw gezin te hebben. Wanneer u liever niet zo sportief bezig bent, wat is er dan te doen in Friesland? U kunt er dan ook voor kiezen om lekker naar een sauna te gaan, vaak is dit ook bij een mooi tropisch zwembad te vinden en zo kunnen uw kinderen lekker gaan zwemmen terwijl u uitrust in de sauna.

 

Wanneer kan dat dan in Friesland?

Lekker zwemmen of een saunaatje pakken kan gewoon het hele jaar door. In de zomer zal het wellicht iets drukker zijn dan in de winter maar dat is eigenlijk ook wel gezellig en geeft een leuke sfeer aan een mooie zomerdag.

https://www.swimfun.nl/wat-te-doen-in-friesland/

Sauna Joure

Een heerlijke sauna in Joure, daar wil iedereen toch even lekker in bijkomen! 

Tegenwoordig zijn veel mensen natuurlijk heel erg druk. We hebben het allemaal druk met ons werk, met onze studie en met onze dingetjes thuis. Daarnaast willen we ook nog wat sociaal contact onderhouden en zo af en toe ook nog eens lekker gaan sporten. Maar het is ook belangrijk om in dat drukke leventje wat tijd te maken voor uzelf, dit kunt u bijvoorbeeld doen bij de sauna in Joure. Bij de sauna in Joure kunt u namelijk even helemaal bijkomen, alle zorgen van de dag even vergeten en gewoon simpelweg eventjes lekker gaan ontspannen. Dat is belangrijk voor iedereen dus ook voor u, dus gun uzelf lekker de tijd voor uzelf en ga genieten van de sauna in Joure. 

 

Waar vindt u dan meer informatie? 

Misschien bent u er helemaal van overtuigd om toch naar de sauna in Joure te gaan maar wilt u nog net wat meer informatie weten, bijvoorbeeld over de openingstijden. Die kunt u heel gemakkelijk en snel vinden op het internet. Kijk vooral even op google, daar vindt u heel veel informatie en zo zult u er zeker uitkomen.

https://www.swimfun.nl/sauna/

Zwemles voor uw kind, waar moet u dan eigenlijk op letten?

Zwemles

Als uw kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt dan is het tegenwoordig toch wel erg belangrijk dat ze op zwemles gaan. Ten eerste is dit natuurlijk belangrijk voor de veiligheid van uw kind, zo weet u dat uw kind altijd goed kan zwemmen mocht er iets gebeuren. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk, u kunt lekker gaan zwemmen met uw kind in het zwembad en op vakantie op het strand zal dat ook erg leuk zijn. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat wanneer u uw kind op zwemles stuurt, dat uw kind die zwemles volgt bij een goede zwemschool. Een goede zwemschool heeft veel ervaring, de medewerkers zitten al jaren in het vak en weten daarom precies hoe zij uw kind kunnen leren zwemmen tijdens de zwemles.

Waar kunt u terecht als u opzoek bent naar een zwemschool voor zwemles?

Als u opzoek bent naar een zwemschool die zwemles aanbiedt voor uw kind dan kunt u het beste eventjes op het internet kijken. Daar staat veel informatie en kunt u ook de recensies zien van de zwemschool. U kunt eenvoudig uw kind aanmelden en overleggen met de zwemschool.

https://www.swimfun.nl/zwemles/

Dagje uit naar het zwembad

Zwembad

Al jarenlang is het zwembad een heel leuk uitstapje. Het kost niet veel maar het geeft wel urenlang vermaak. Een dag lang zwemmen is iets waar kinderen dan ook lang naar uit kunnen kijken. Tegenwoordig zijn veel zwembaden uitgebreid met zonnebanken, sauna’s en vele andere baden zoals een kruiden bad. Door deze uitbreidingen zijn zwembaden steeds meer vernieuwd en wil jong en oud graag gaan zwemmen. Het voordeel aan een binnen zwembad is dat je er altijd naar toe kan. Wanneer het winter is, heel hard regent of waait, dat maakt niet uit met een binnen zwembad. De temperatuur is altijd aangenaam zodat je ongestoord kan genieten. Een zwembad bestaat niet meer alleen uit een groot bad. Het heeft tegenwoordig ook glijbanen, een wildwaterbaan of een golfslagbad. Dit maakt dat het voor jong en oud leuk is om te beleven.

Attracties in een zwembad

Een wildwaterbaan heeft allerlei stroomversnellingen waardoor je helemaal meegetrokken wordt in de baan die vaak al kronkelend loopt. Sommige zwembaden hebben thema’s bij de baan zoals een jungle waardoor je langs grotten en dieren komt. Onderweg kan je vaak even rustig relaxen bij een bruisbank om daarna weer meegenomen te worden door het water. Een zwembad heeft soms meerdere glijbanen die heel lang zijn. Sommige zijn maar liefst 55 meter. Je kan hier met een band van af glijden of zonder. Het golfslagbad is bij vele heel erg bekend. Een golfslagbad bootst een zee na. Door middel van machines worden er hoge golven gecreëerd waardoor het een ware sensatie is.

Naast alle gekkigheid zijn er vaak ook rustige baden zoals een kruidenbad of een hete sauna waar je tot rust kan komen en de drukte even vergeet. Zwembaden kan je gemakkelijk online vinden en vergelijken. Er zitten vaak meerdere zwembaden dicht bij elkaar dus je kan altijd de leukste uitkiezen!

 

https://www.swimfun.nl/
1 2