Genieten van je tuin
Image default
Zakelijk

Een mooi stukje tournedos bestellen

Tournedos is een Franse culinaire term die verwijst naar een klein rond stukje rundvlees gesneden uit het uiteinde van de ossenhaas. Het is een zeer mals stuk vlees en wordt vaak gekookt met spek of reuzel. Tournedos kan ook worden gesneden uit varkensvlees, kalfsvlees, vis en ander voedsel waarbij de term enigszins losjes wordt gebruikt om een ​​voedselproduct te creëren dat zacht van structuur is, rond van vorm, mogelijk omwikkeld met spek en vaak geserveerd met een saus. Tournedos wordt soms geserveerd met verschillende sauzen, waaronder Bérnaisesaus, champignonsaus of rode wijnsaus. Tournedos Rossini is een gerecht dat deze snit gebruikt en wordt geserveerd met foie gras en truffels. Tournedo Oscar is een runderlende, gebakken en geserveerd op een croûton van brood, gegarneerd met krabvlees, topjes malse asperges en bedekt met een Bérnaisesaus. Samenvattend is tournedos een klein, rond stuk rundvlees gesneden uit het uiteinde van de ossenhaas, vaak gekookt met spek of reuzel en geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen.

Rib-eye is een stuk rundvlees dat afkomstig is van het ribgedeelte van de koe. Het is een smaakvol en mals stuk vlees dat goed doordrenkt is met vet. Rib-eye wordt vaak op de grill bereid, maar kan ook in de pan worden geschroeid of geroosterd. Het is een populair stuk vlees in steakhouses en wordt vaak geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen, zoals rode wijn-champignonsaus of bearnaisesaus. Hier is een eenvoudig recept voor tournedos met geglazuurd rundvlees waarbij gebruik wordt gemaakt van rib eye steak : Ingrediënten: 4 rundertournedos (rib eye steaks) 3 eetlepels steaksaus 2 eetlepels ketchup 2 eetlepels sinaasappelmarmelade 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngesneden ui 1 teentje knoflook, fijngehakt 1/4 theelepel zout 1/4 theelepel peper 1 eetlepel boter Routebeschrijving: Meng in een kleine kom de steaksaus, ketchup, sinaasappelmarmelade, citroensap, ui, knoflook, zout en peper. Kook de rundertournedos in een grote koekenpan op middelhoog vuur gedurende 6-8 minuten aan elke kant of tot het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt. Haal het rundvlees uit de pan en houd het warm. Voeg de boter toe aan de koekenpan en roer tot deze gesmolten is. Voeg het sausmengsel toe aan de koekenpan en kook 1-2 minuten of tot het warm is. Serveer de rundertournedos met de saus. Samenvattend is rib eye een smaakvol en mals stuk rundvlees dat afkomstig is van het ribgedeelte van de koe. Het wordt vaak op de grill gekookt en geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen.

Rosbief is een stuk rundvlees dat afkomstig is van het oorspronkelijke stuk rundvlees dat de ronde wordt genoemd. Het is een mager stuk vlees dat vaak in de oven wordt geroosterd of op de grill wordt bereid. Rosbief wordt vóór het koken meestal op smaak gebracht met zout, peper en andere kruiden en specerijen. Het is belangrijk om rosbief op de juiste interne temperatuur te koken om ervoor te zorgen dat het veilig is om te eten. De USDA raadt aan om rosbief te koken tot een interne temperatuur van 63°C (145°F) voor medium-rare, 71°C (160°F) voor medium en 77°C (170°F) voor doorbakken. Hier is een eenvoudig recept voor geroosterde rosbief  : Ingrediënten: (3 pond) runderrosbief zonder botten 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel koosjer zout 1 eetlepel versgemalen zwarte peper 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn 1 eetlepel gehakte verse tijm Routebeschrijving: Verwarm de oven voor op 175°C. Wrijf de rosbief in met de olijfolie en breng op smaak met zout, peper, rozemarijn en tijm. Plaats de rosbief op een rooster in een braadpan. Rooster de rosbief gedurende 1 1/2 tot 2 uur of tot de interne temperatuur 63°C (145°F) bereikt voor medium-rare. Haal de rosbief uit de oven en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Samenvattend is rosbief een mager stuk rundvlees dat afkomstig is van het ronde oerstuk rundvlees. Het wordt vaak geroosterd in de oven of gekookt op de grill en op smaak gebracht met zout, peper en andere kruiden en specerijen.

 

https://meat-vlees.nl/