Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Hoe richt je je tuin sfeervol in?

De zomer komt eraan! En die is welkom, want we snakken met z’n allen al tijden naar beter weer. Het is tijd om je tuin klaar te maken voor het komende seizoen, want als het lekker weer is wil je natuurlijk buiten zitten. In dit artikel klimmen we bij GenietenVanJeTuin daarom uit ons steigerhouten bed en verplaatsen we ons naar de steigerhouten tuinbank, waar we heerlijk met een wijntje van het zonnetje genieten. Wil jij weten hoe jij je tuin mooi kunt inrichten, ook als je geen groene vingers hebt? Lees dan snel verder.

Hoe kun je je tuin inrichten?

Om je tuin gezelliger te maken, heb je echt niet per se groene vingers nodig. Wat vooral belangrijk is, is dat je weet wat je wensen en eisen zijn. Je tuin moet bij je passen. Je hebt niks aan een groot zwembad als je niet van water houdt en een dure barbecue kopen heeft alleen zin als je die ook echt gaat gebruiken. Wil je ‘s avonds gezellig met vrienden van een wijntje (of biertje) genieten? Dan heb je minder aan een wilde rozentuin dan aan een gezellig terras met een zithoek. Het punt is: je tuin is uniek. Je kunt die indelen zoals je zelf wilt. In iedere woonkamer staat een bank en in iedere slaapkamer een bed, maar niemand vertelt je wat je met je tuin moet doen. Je kunt je fantasie er dus volledig op loslaten.

Wat als je geen groene vingers hebt?

Als je zo slecht bent met planten dat zelfs een gazon bijhouden je te moeilijk is, kun je je tuin nog steeds mooi inrichten. Dat doe je met deze tips:

  • Zet grote plantenpotten met daarin planten die weinig onderhoud nodig hebben langs je schutting;

  • Decoreer je tuin met natuurstenen, beeldjes, tuinverlichting en fraaie tuinmeubelen;

  • Hang planten of lichtjes aan je veranda, muur of schutting voor een vrolijk effect;

  • Verf je schutting in natuurlijke of juist speelse kleuren;

  • Zet een vuurkorf of tuinhaard in je tuin als je ‘s avonds veel buiten zit.

Wat voor meubels passen er in je tuin?

Zoek jij duurzame toevoegingen voor in je tuin? Plaats dan een steigerhouten tafel of steigerhouten banken in je buitenzithoek. Steigerhout is een sterke houtsoort die tegen iedere weersomstandigheid bestand is. Onder een overkapping kun je zelfs kasten van steigerhout neerzetten, waar je je buitenspulletjes netjes kwijt kunt. Koop je steigerhouten tuinmeubelen bij VanLonden.com, dé webshop voor al je steigerhout. Bij deze winkel vind je een ruim aanbod aan steigerhouten meubelen in allerlei stijlen. Of je nu een moderne of juist landelijke sfeer in je tuin wilt creëren, je kunt terecht bij VanLonden.com.

https://vanlonden.com/winkel/steigerhout-bedden/