Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Genieten van je tuin met een composiet vlonder

De zomer komt er weer aan. Dat betekent lange zwoele zomeravonden in de tuin buiten zitten met een drankje erbij. Daar wil je toch optimaal van kunnen genieten? Dat kan met een nieuw terras van composiet vlonderplanken. Wat zijn het en welke voordelen bieden ze? We vertellen je er graag meer over.

Wat is composiet?

Composieten, ook wel hout-kunststof composieten of HKC (hout-kunststof composieten) genoemd, zijn mengsels van verschillende componenten. In dit geval zijn dat houtvezels en thermoplasten. Door laminaat te gebruiken, creëer je een houtachtig terras zonder de nadelen van hout. Het hoeft niet meer te worden afgevoerd en is onderhoudsarm. Daarom wordt dit materiaal steeds populairder. Ook zijn de sierpanelen vormvast, waardoor ze niet snel vervormen. Hierdoor kunt u jarenlang genieten van uw terras.

Voordelen

Composietbekledingspanelen hebben verschillende voordelen ten opzichte van panelen gemaakt van andere materialen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Bijna volledig kleurvast. Alleen in de zomer kunnen de planken iets lichter zijn. Uiteindelijk kunnen deze kleuren 30 jaar meegaan. Ter vergelijking: hout is pas 5 jaar oud.
  • Het composietmateriaal bevat antislip, waardoor uitglijden op natte dekken tot het verleden behoort.
  • Zowel corrosiebestendig als weerbestendig;
  • Het composietmateriaal is nagenoeg vrij van vuil.
  • Veel hebben het PEFC (Programme for Endorsement of Forest Certification Program) keurmerk. Dit is een non-profitorganisatie die duurzaam bosbeheer promoot. Met dit keurmerk weet je zeker dat het een duurzaam product is. Composietmaterialen zijn in de meeste gevallen altijd duurzamer dan hardhout.
  • Het materiaal is insectenwerend en heeft een lange levensduur.
  • Hout vraagt ​​veel onderhoud. Materialen moeten twee keer per jaar geolied, geverfd of gebeitst worden. Bovendien wordt over het algemeen aanbevolen om het hout jaarlijks te schuren. Composietplanken hebben deze nadelen niet.
  • Schoonmaken is ook eenvoudig. In plaats van hardnekkige schoonmaakproducten aan te pakken, kunt u speciale reinigingsmiddelen gebruiken. Zo houd je je terras schoon met producten die geschikt zijn voor het reinigen van vloeren.

Welk merk?

Niets is vervelender dan binnen enkele jaren na aanschaf vloeren, balkonvloeren, steigerplanken of andersoortige planken te vervangen. Twinson biedt producten van hoge kwaliteit, zodat je er zeker van kunt zijn dat je nieuwe terras jarenlang goed blijft. Je krijgt standaard 10 jaar garantie. Bovendien zijn de composiet vlonderplanken van Twinson verkrijgbaar in zes kleuren. Elke zijde van de plank heeft zijn eigen streeppatroon. Hierdoor kun je zelf bepalen welke modus je wilt. Doordat er geen zichtbare schroeven of boorgaten in de vlonder zitten, krijgt je terras een prachtige uitstraling. Genoeg redenen om te kiezen voor Twinson.

Gerelateerde artikelen

Voordelen van kunstgras in de tuin

Harde windstoten afweren met de mobiele windscherm

Betonpoeren, onmisbaar als fundering