Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Geniet nog meer van uw vijver met vijververlichting

Met vijververlichting voegt u extra sfeer toe in en rondom uw vijver. Maar verlichting voegt niet alleen visueel iets toe aan de waterpartijen, verlichting in de vijver helpt ook de veiligheid voor uw vissen te verbeteren. Of u nu wilt genieten van de rustgevende aanblik van waterrimpels of meer sfeer wilt toevoegen aan uw omgeving, vijververlichting is het overwegen meer dan waard.

Extra sfeer

De eerste reden om verlichting in en om de vijver te installeren is natuurlijk de ambiance die het licht met zich meebrengt. Het licht weerspiegelt in het water en creëert mooie schitteringen. Maar ook ziet de vijver er levendig en gezond uit dankzij de verlichting. Daarbij zorgt verlichting ook ‘s avonds voor een mooi verlichte vijver en kunt u ook dan genieten van uw vissen.

Veiligheid dankzij vijververlichting

Doordat de vijver in het donker is verlicht zijn vissen bijvoorbeeld beschermt tegen roofdieren die ‘s nachts op pad gaan. Maar ook is het ideaal omdat u in het geval van een springende vis die uit de vijver gaat de vis kunt zien.

Verlichting als extra verwarming

Naast dat vijververlichting zorgt voor veiligheid en sfeer draagt het in de koude maanden van het jaar ook bij aan de verwarming in de vijver. De verlichting vormt een kleine warmtebron in de vijver waar de vissen als het buiten koud is toch warmte kunnen vinden.

Welke verlichting kiezen?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten verlichting die u kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld vijververlichting van Top Koistore. Let bij het kiezen van de verlichting op de afmeting van de lampen, de stroomvoorziening, waterdichtheid, de plaatsingsdiepte, de kosten, de luminantie die benodigd is. Als deze punten voldoen aan de veiligheidseisen voor water en gemaakt zijn voor gebruik in de vijver voorkomt u ongelukken en houdt u uw vissen gezond en gelukkig.