Genieten van je tuin
Image default
Woning en Tuin

Ga er op uit met de fiets!

Als het warm is buiten kan het erg fijn zijn om er is op uit te gaan met de fiets. Zo zorg je voor een beetje verkoeling door de wind en is het ook nog eens heel erg goed voor je. Natuurlijk is het dan wel zo leuk om je fiets te pimpen met leuke spulletjes. In dit blog zullen wij jou wat tips geven wat je kan gebruiken op en aan je fiets.

 

Fietstassen

Het gebruik van fietsaccessoires is altijd leuk maar het kan ook heel erg praktisch zijn. Denk hierbij aan een fietstas. Als je een boodschap gaat doen op de fiets is het erg handig als je een fietstas tot je beschikking hebt. Maar het kan natuurlijk ook handig zijn als je naar je werk of school toe fietst dat je hier je zware tas in kwijt kan. Zo heb je deze niet aan je schouder of rug hangen.

 

Ga je op een lange fietstrip? Dan zijn fietstassen echt een must! Dan kun je hier namelijk jouw eten en drinken in kwijt en misschien een kleedje waar je onderweg pauze op kan houden. Er zijn namelijk niet altijd plekken waar je kan zitten. In bijvoorbeeld het bos is dit niet altijd mogelijk of er is geen plekje meer vrij. Dan is het fijn om een kleedje bij je te hebben zodat je overal de mogelijkheid hebt om even te gaan zitten en bij te komen.

 

Fietsbellen

Auto’s merken mensen altijd snel op omdat deze aankomen met veel geluid maar dit is bij een fiets niet het geval. Het is om deze reden ook extra belangrijk dat je goed te horen bent in het verkeer. Zorg er daarom altijd voor dat je een goed werkende fietsbel op je fiets hebt zitten. Zo kan je mensen waarschuwen dat je eraan komt of als er een gevaar dreigt. De fietsbellen hoeven niet meer saai te zijn! Er zijn tegenwoordig namelijk veel soorten en maten beschikbaar met veel verschillende klanken. Dus voor iedereen zal er een passende fietsbel te vinden zijn.

 

Overige accessoires

Natuurlijk zijn er ook nog veel andere accessoires te verkrijgen dan alleen de tassen en bellen. Denk hier bijvoorbeeld aan fietsstickers. Dit is voor kinderen vooral heel erg leuk omdat ze zo een hele unieke fiets hebben. Maar ook is het erg makkelijk omdat je je fiets erg snel herkent in de lange rijen fietsenstallingen. Ook kun je je fiets bekleden met één of meer bloemenslingers. Zo is je fiets heerlijk zomers en opgefleurd.

 

Heb je liever geen fietstas? Dan is het altijd nog mogelijk om bijvoorbeeld voor een fietskrat te gaan. Deze worden op een voordrager geplaatst en zijn erg sterk en gemakkelijk in gebruik.