Maak de tuin groen en sfeervol met een Kunsthaag

Kunsthaag in de tuin, een goed idee

Meer groen in uw tuin staat gezelliger en is sfeervoller. Bij een nieuwe indeling van de tuin moet hier nog even goed over na worden gedacht. Want heeft u geen zin meer in sjouwen met tuinafval en verder onderhoud? Dan is een Kunsthaag wellicht een goed idee.

Een Kunsthaag is nagenoeg onderhoudsarm, staat heel mooi aan het tuinhek of gaashekwerk of tegen een betonnen muur aan. Er hoeft niet meer gewacht te worden tot er iets groeit, er is meteen resultaat. Niet meer sjouwen met tuinafval, water geven, snoeien enzovoort.

Plaats een Kunsthaag tegen het hekwerk, dit is heel simpel en eenvoudig zelf te doen, hier hoeft echt geen dure tuinman aan te pas te komen. De Kunsthaag wordt tegen een plat voorwerp gemonteerd en met tyraps vastgemaakt.

De Kunsthaag wordt tegenwoordig eveneens binnenshuis in het interieur gebruikt als wandbekleding of op een beurs/espositie om de stand aan te kleden.

Voordeel van de Kunsthaag

 • Onderhoudsarm
 • Zeer leuk in uw interieur
 • Voordelige en duurzame oplossing
 • Niet meer sjouwen met tuinafval
 • Meteen resultaat
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Vlamdovend
 • UV bestendig
 • Diervriendelijk
 • Prachtig resultaat
 • Zorgt voor meer privacy

KunsthaagEU heeft voor u de oplossing. In onze webshop zijn kunsthagen op rol of op tegels te krijgen, uit voorraad geleverd en binnen 2 werkdagen in huis.

Onze webshop is 24 / 7 geopend om te bezichtigen en te bestellen, KunsthaagEU

 

 

 

https://kunsthaag.eu/Kunsthaag

Op welke plekken kan het kunstgras in Hengelo geplaatst worden?

Bij het kunstgras in Hengelo denk je waarschijnlijk meteen aan kunstgras in de tuin of aan kunstgras sportvelden. Ook al wordt het kunstgras inderdaad voor deze projecten gebruikt, het kunstgras wordt daarnaast op veel andere plekken toegepast. Veel mensen kiezen voor het kunstgras in Hengelo in de tuin zodat ze het hele jaar door een perfect gazon hebben dat weinig onderhoud nodig heeft. Je hebt nooit last van kale plekken en je hoeft nauwelijks tijd te besteden aan de onderhoudsklussen. Zodra het mooi weer is kun je lekker op het kunstgras in Hengelo gaan liggen en kinderen kunnen veilig op het kunstgras spelen. Vanwege het eenvoudige onderhoud en het mooie resultaat worden veel grasvelden vervangen door kunstgras sportvelden. Het kunstgras is altijd geschikt om op te sporten. Er kunnen geen modder vlekken ontstaan als het veel heeft geregend en het ziet er altijd verzorgd uit. Dit is belangrijk voor een sportclub, aangezien dit voor een goede indruk zorgt. Daarnaast hoeft er niemand ingehuurd te worden om het kunstgras in Hengelo te onderhouden. Het kunstgras in Hengelo wordt niet alleen aangelegd in tuinen en bij sportclubs, maar ook bij scholen en bedrijven. Scholen hebben altijd een schoolplein en eventueel een grasveld in de buurt. Dit grasveld kan vervangen worden door een kunstgrasveld zodat kinderen altijd op het gras kunnen spelen. Tevens geeft het de school een moderne en verzorgde uitstraling. Daarnaast kan het kunstgras aangelegd worden rondom speeltoestellen. Dit is een fijne ondergrond en het is niet zo hard als tegels. Het kunstgras in Hengelo kan ook gebruikt worden bij bedrijven. Veel bedrijven willen een mooi pand hebben, of ze nu op een bedrijventerrein gevestigd zijn in een kantoorpand of dat ze een winkel hebben waar ze dagelijks veel klanten ontvangen. Het kunstgras in Hengelo kan rondom het pand geplaatst worden voor een frisse uitstraling. Ook kan het kunstgras in Hengelo uitstekend binnen aangelegd worden. Heb je bijvoorbeeld een sportzaak? Dan kan je in de winkel een kunstgrasveld aan laten leggen. Iemand die sportschoenen aan het passen is kan dan even een stukje over het kunstgras lopen of rennen om te zien hoe de sportschoenen bevallen. Daarnaast geeft het de winkel een sportieve uitstraling. Het is belangrijk om een pand of winkel er goed uit te laten zien, aangezien dit invloed heeft op de beleving van de klant. Je wil natuurlijk dat de klant vaker terugkomt en dat zij tevreden zijn over jouw bedrijf.U wilt toch ook een mooie tuin?

Tuinaanleg

Een tuin is een erg belangrijk onderdeel van het huis vinden veel mensen. Een tuin moet een soort rust plaats zijn. Een plek waar u in de zomer zich kan terugtrekken en waar u ’s avonds met een biertje kan genieten van de laatste avondzon. Toch vinden niet veel mensen het leuk om aan de tuin te werken. Hierdoor zijn er in de loop van de jaren veel hoveniersbedrijven gekomen. Deze bedrijven kunnen uw werk uit handen nemen en zorgen ervoor dat uw tuin er perfect uit ziet. Tuinaanleg is erg belangrijk. Wanneer u een hoveniersbedrijf inhuurt zullen zij ervoor zorgen dat uw tuinaanleg perfect is en u nog jarenlang kan genieten van uw tuin. Iedereen heeft natuurlijk andere wensen voor hun tuin. De een wil er geen onderhoud aan hebben en de ander wilt veel groen in de tuin hebben. Hoveniersbedrijven hebben veel ervaring in het aanleggen van tuinen. Zij kunnen u dus goed helpen.

Bedrijf inhuren

Wanneer u met een hoveniersbedrijf in zee gaat wordt er altijd een afspraak gemaakt om uw wensen te horen. Samen met u wordt er dan een tuinontwerp gemaakt. Op basis daarvan gaat het hoveniersbedrijf voor u aan de gang binnen de tijdsplanning. Een hoveniersbedrijf heeft vakkundig team die weet wat zij doen. Wanneer u een hoveniersbedrijf inschakelt dan weet u dat uw tuinaanleg helemaal goed komt. Ook wanneer u tussendoor nog iets wilt wijzigen dan kan dit altijd. Voor het aanleggen van uw tuin wordt er alleen gebruik gemaakt van topkwaliteit materialen. De werknemers hebben veel kennis en hebben er plezier in om met groen bezig te zijn.

 

https://www.vannettenhoveniers.nl/diensten/tuinaanleg/

Houten schutting

In de achtertuin wil je graag buiten kunnen zitten, zonder dat de buren meekijken. Met een houten schutting zorg je voor de privacy in je achtertuin waar je naar op zoek bent. Je kan een houten schutting in verschillende soorten en prijsklasse bestellen. Afhankelijk van je budget kan je overal een schutting aanschaffen. Er zijn goedkope schuttingdelen die je voor een paar tientjes op de kop kan tikken, maar ook schuttingdelen van hardhout. De investering bepaalt ook direct de levensduur van je nieuwe tuinafscheiding. Een schutting van hardhout gaat gerust 25 tot 30 jaar mee. Terwijl een zacht houtsoort na 8 jaar aan vervanging toe is. Uiteindelijk verdien je de investering vanzelf terug door te kiezen voor een wat duurder houtsoort. Na het vervangen van je tuinafscheiding zit je er direct netjes bij.  

Hout behandelen voor buiten

Je hebt een nieuwe houten schutting geplaatst. Vanuit de fabriek is deze al behandeld. Maar na een jaar is de bescherming verdwenen. Afhankelijk van de tijd dat de schutting al in de fabriek gelegen heeft kan de bescherming na plaatsen al snel verdwijnen. Je ziet dit met het blote oog gebeuren. In plaats van een natuurlijke kleur krijgt het hout een grijze look. Een alternatief om dit te voorkomen is door hout te behandelen. Met hout behandelen breng je een olie op de schuttingdelen of houten meubelen aan. Je hout is daarna direct weer voor een jaar beschermd tegen de weersinvloeden van buitenaf. Het is een kleine moeite en echt iedereen kan zelf hout behandelen met een olie.

Knikarmschermen voor schaduw in huis en de tuin

Een schaduwplek creëren in de tuin is vooral bij een tuin op het zuiden een must. Als je dit niet doet wordt het binnen en in de tuin al snel te warm. De laatste jaren wordt het in Nederland steeds warmer. Het is dan fijn als je wat schaduw kan creëren. Met knikarmschermen zorg je ervoor dat er schaduw in de tuin en huis ontstaat. Knikarmschermen zorgen ervoor dat je op een aangename manier de zomer doorkomt. In de tuin kan je lekker in de schaduw zitten, maar ook in huis blijft het lekker koel. Je hebt hier s ‘avonds mooi profijt van als je lekker wil afkoelen in je eigen huis. Het is slim om op tijd te investeren in bescherming tegen de zon. Je zit er zo meteen koel bij als de eerste warme dag van het jaar aanbreekt.

Kunstgras in Enschede op voetbalvelden

Volgend jaar wordt er ook in Enschede op kunstgras gevoetbald. Nog voor het begin van het nieuwe seizoen wordt er een speciaal kunstgrasveld in Enschede aangelegd, waardoor de club kan genieten van een perfecte grasmat voor de thuiswedstrijden. Er werd altijd gevoetbald op echt gras, maar sinds dit jaar heeft de clubleiding besloten dat er ook in Enschede kunstgras moet worden aangelegd. Het spelen op kunstgras biedt niet alleen voor de voetbalclubs veel voordelen, maar komt ook het spel ten goede.

Ze wilden al heel lang kunstgras in Enschede aanleggen, maar het plan kwam er maar niet door bij de gemeente. Hiermee gaat dan ook een lang gekoesterde droom van de club in vervullng. Naar verluidt worden er zo’n 3 nieuwe kunstgrasvelden in Enschede aangelegd, allen geproduceerd door hetzelfde bedrijf. De club heeft een aantal voordelen en nadelen tegen elkaar afgewogen om zo bij het beste productiebedrijf uit te komen. Onder andere de kwaliteit van het veld, de natuurlijke uitstraling, de duurzaamheid en de prijs waren aspecten die belangrijk waren bij het uitzoeken van het juiste kunstgras voor de velden in Enschede. De velden moeten medio juli worden opgeleverd, zodat er volgend seizoen op het kunstgras in Enschede kan worden gevoetbald.

Kunstgras in Enschede voor voetbalvelden

Het bestuur is er uit en volgend seizoen komt er kunstgras in Enschede. Na lang wikken en wegen en het afwegen van de voor –en nadelen, is de clubleiding er eindelijk uit. Er is een bedrijf gevonden waar ze mee in zee gaan die gaat zorgen voor het aanleggen van kunstgras in Enschede. Er moeten zo’n drie kunstgrasvelden in Enschede komen waar de clubs op kunnen gaan voetballen. Er hadden meer aannemers een offerte uitgebracht om het kunstgras in Enschede aan te leggen en uiteindelijk is daar één van uit de bus gekomen. Er werd onder andere gekeken naar de duurzaamheid van het kunstgras, de kwaliteit, de natuurlijke uitstraling en natuurlijk ook de prijs. Daarnaast heeft ook de ervaring van andere voetbalclubs in de regio een rol gespeeld. Een aantal clubs uit Enschede genieten van een tijdje van kunstgras en zij hebben dit bij hetzelfde bedrijf laten doen.

De spelers, het bestuur en ook de omgeving is enthousiast over het laten aanleggen van het kunstgras in Enschede. Doordat er kunstgras in Enschede wordt aangelegd kunnen de wedstrijden vaker doorgaan, kan er vaker worden getraind op de velden en kan het kunstgras in Enschede ook beschikbaar worden gesteld voor andere evenementen.

https://www.nimaaini-kunstgras.nl/kunstgras-enschede/

Tuinontwerp volgens uw smaak en budget? Tuinen-hendrix.be!

Tuinen-Hendrix.be is de expert op het net over tuinaanleg voor bedrijven en particulieren

Een geschikte tuinarchitect nodig bij de uitvoering en afwerking van specifieke tuinaanleg of zwemvijvers gevestigd lokaal bij u  in de regio? Plant u  u uw terras, parking, tuinpad of oprit te laten aanleggen of her aan te leggen? De klinkerleggers die zich aanmelden bij www.tuinen-hendrix.be zijn experts in het tuinen enz. Hun gedrevenheid en zin voor perfectie bij het leggen van diverse soorten klinkers of kasseien straalt werkelijk af in het geleverde werk.

 

Tuinen-Hendrix is actief in de provincies Limburg, Antwerpen, vlaams-Brabant. Wij behandelen uw aanvraag binnen 48u  en komen tot bij u om het ontwerp door te nemen.. Ontdek wat wij u te bieden hebben voor een tuin aanleggen en tuinontwerp.

https://www.tuinen-hendrix.be/tuinontwerp/

Hovenier Alkmaar zoeken

Het zoeken naar een hovenier Alkmaar is geen gemakkelijke opgave. Dit komt omdat er heel veel hoveniers in de omgeving van Alkmaar zijn. Ik ben opzoek naar een hovenier die voor mij de tuin kan opknappen van mijn huis, waar ik sinds enkele maanden in woon. Ik heb zelf geen groene vingers en dus wil ik mijn tuin laten doen door iemand die er in is gespecialiseerd. Ik heb al wel een soort van plan met wat ik voor tuin wil hebben. Wat voor thema en wat voor soort planten weet ik wel. Maar het zelf maken van een ontwerp is toch wat moeilijker. Daarom wil ik graag dat een hovenier Alkmaar een ontwerp gaat maken voor mijn tuin en deze dan ook voor mij kan aanleggen. Het heeft geen haast, maar het moet ook geen maanden / jaren plan gaan worden. Daarom zoek ik een hovenier die op korte termijn een ontwerp kan maken voor mijn tuin en deze ook aan kan leggen. Lees in deze blog over mijn zoektocht naar een hovenier en de keuze waarom ik voor hen gekozen heb!

Hovenier Alkmaar gevonden

Ik ben dus gaan zoeken naar een hovenier Alkmaar die voor mij een ontwerp kan maken voor de tuin en deze ook kan aanleggen. Ik ben dus opzoek gegaan naar een hovenier Alkmaar door hierop te gaan googelen. Hier kreeg ik veel zoekresultaten voor. Na deze resultaten met elkaar te hebben vergeleken heb ik ervoor gekozen dat ik De Noord-Hollandse Tuinman ga inschakelen om mijn tuinontwerp te maken en aan te leggen. Ik heb ze benaderd en al snel konden ze aan de slag gaan.

Inmiddels is het enkele maanden later en heeft hovenier Alkmaar, in de zin van de Noord-Hollandse Tuinman mijn tuin ontworpen en hebben ze hem aangelegd. Ik vind hem super mooi en ben super enthousiast over de werkzaamheden van de Noord-Hollandse Tuinman.

Originele tuin

Originele tuin

Voor veel mensen is de tuin erg belangrijk. De tuin is namelijk dat stukje van het huis wat het thuis komen het lekkerst maakt. Het is daarom belangrijk dat de tuin in orde is. Er zijn veel manieren om de tuin bijzonder te maken. Dit kan met verlichting, planten, schuttingen en vijvers. Iets wat mensen daarbij vaak vergeten zijn schanskorven. Let ook op de mooie steeklabels bij alle verschillende soorten planten

Schanskorven, ook wel steenkorven genoemd, worden voornamelijk gebruikt in tuinen vanwege de decoratieve waarde die ze te bieden hebben. De strakke lijnen die worden gecombineerd met een natuurlijk materiaal maken schanskorven tot een bijzonder element in de tuin. Niet iedereen heeft ze en daarbij geven ze ook nog eens een zeer uniek uiterlijk aan de tuin. Schanskorven zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen van klassiek tot modern.

De bouwmethode van de schanskorven is erg flexibel. Daardoor zijn de korven ook zeer geschikt voor grondkeringen en andere bouwkundige elementen in uw tuin. De steenkorven worden vaak al in de werkplaats van de hovenier gemaakt. Hierdoor kan bijna iedere hovenier op maat te werk gaan en wordt er een korte levertijd gehanteerd.

De vulling van een schanskorf is altijd variërend. Er wordt gekeken naar de kleuren in uw tuin en bij het ontwerp wordt hier rekening mee gehouden. Het leuke van schanskorven is dat de vulling bijna alles kan zijn. Alle kleuren zijn mogelijk maar ook met materialen kan er gevarieerd worden.

Schanskorven kunnen dus flink variëren van uiterlijk. Is uw tuin klassiek ingericht? Dan kan er ook een klassiek model in geplaatst worden. Doordat de schanskorven bij de hovenier worden gemaakt zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Het is daarom ook handig om een schanskorf bij een hovenier te laten maken en niet kant en klaar bij een tuinzaak te kopen.

Daarbij kunnen hoveniers vaak ook nog waardig advies geven bij het ontwerpen van een schanskorf. Veel hoveniers ontwerpen ook en hebben dan ook zeker de capaciteiten in huis om mee te denken over bepaalde ontwerpen. Het is niet makkelijk om te zien of een ontwerp echt goed is. Daarom maken veel hoveniers gebruik van 3D visualisatie. Door de tuin in 3D te visualiseren op een ipad of ander apparaat krijgt u een realistisch beeld van de tuin. Daardoor kunt u nog makkelijk aanpassingen doen en hoeft er niet moeilijk te worden gedaan bij het aanleggen van de tuin of alleen een schanskorf.

Bent u benieuwd naar alle ontwerpen? Op google zijn veel ontwerpen te vinden en veel hoveniers hebben ook leuke brochures!

https://www.drukwerkgroningen.nl/producten/steeklabels

Houtbewerking

Houtbewerking friesland

Hout is een stof die veel wordt gebruikt binnen de tuinen en huizen. Vroeger vormde het de fundering van het huis. Tegenwoordig is dat anders. Door de ontwikkelingen binnen de bouwsector zijn er sterkere en lichtere materialen uitgevonden. Daarnaast zijn er ook veel replica’s gemaakt van hout doordat hout een aantal nadelen heeft.

Veel huizen hebben om het authentieke karakter te bewaren toch nog altijd een houten buitenkant. Toch vereist het hout meer energie. Het is een natuurlijk product wat ooit een boom was. Door het de lakken en te schuren blijft het langer houdbaar en gaat het minder snel verrotten. Toch houdt deze laklaag hout niet voor eeuwig onbeschermd voor de woeste natuur. Daarom is houtbewerking erg belangrijk. Houtbewerking kan op allerlei soorten manieren. Het doet zich voor in het lakken maar ook in het vormgeven van hout. Het mooie van hout is dat je er erg veel mee kunt. De gekste vormen kunnen er mee gemaakt worden en dat zorgt voor een creatief karakter. Daarnaast blijft het gewoonweg een leuke stijl die moeilijk is te vervangen met kunststof platen.

Wanneer hout langer aan het huis zit of vormgeving aan de tuin geeft gaat het verkleuren en misschien wel verrotten. Daarom is het belangrijk om hout goed te onderhouden. Dit is niet zo makkelijk als u denkt. Even snel schuren en dan een nieuwe lak er overheen zorgt er niet voor dat het hout voor de komende 10 jaar beschermd blijft tegen moeder natuur. Houtbewerking kunt u beter laten doen door een specialist. Vooral het hout wat rondom het huis zit. Misschien kost het wel wat maar het resultaat zorgt voor meer rendement. Wanneer u het zelf doet bent u er misschien 5 dagen mee bezig. Leuk, maar over 10 jaar kunt u er weer een werkweek aan besteden. Niet echt een leuke invulling voor de vakantie, of wel?

Wanneer u het door een specialist laat doen of een hovenier dan hoeft dit niet. Deze houtbewerkers zorgen er namelijk voor dat ze het één keer goed doen en dat u er de komende 20 jaar mee vooruit kan. De omheining van het huis wordt er af gehaald en helemaal opnieuw geschuurd, in de lak gezet en geverfd. Daarvoor wordt professionele lak en verf gebruikt zodat het hout ook niet zal gaan verkleuren.

Wilt u meer weten over hout bewerken of andere opties voor in de tuin? Dan valt het natuurlijk ook zelf te leren. Er worden talloze instructie video’s over het internet verspreid door hoveniers en houtbewerking friesland specialisten.

http://www.andretuinier.nl

Bestrating Friesland

Bestrating Friesland is bestrating in Friesland. Bestrating is verharding opgebouwd uit losse elementen die in meer of mindere mate met elkaar verbonden zijn. Het voordeel van bestrating is dat het makkelijk hersteld kan worden en gas- en waterdoorlatend is. De gasdoorlatendheid is erg belangrijk, want stel er zou een gaslek ontstaan en het wegdek is gesloten verhard dan kan het gas zich onder het wegdek gaan verzamelen en dit is niet mogelijk met een bestrating die opgebouwd is uit losse elementen. De waterdoorlatendheid is tegenwoordig steeds belangrijker in verband met verdroging. Bestrating kan bijvoorbeeld worden gedaan met: tegels, kasseien of kinderkopjes en klinkers.

Bestrating Friesland kunt u laten doen met klinkers, dit is een type bestrating die vooral wordt gebruikt bij wegenbouw, maar ook bij het maken van een oprijlaan. Er zijn verschillende formaten in Nederland zijn dit de belangrijkste:

–          Waalformaat:   (210x50mm – ca. 100 st/m2)

–          Dikformaat:       (210x70mm – ca.  72 st/m2)

–          Keiformaat:       (200x100mm – ca. 45 st/m2)

Er zijn verschillende manieren om te bestraten:

–          Onder de hamer, dit is met de hamer de klinkers in het zandbed tikken. Waarna deze tegenwoordig wordt aangetrild met een trilplaat. Dit is het meest arbeidsintensieve, maar geeft wel het beste resultaat.

–          Vlijen ofwel afrijen, eerst wordt het zandbed onder profiel gemaakt waarna de klinker los worden geplaatst. Daarna volgt het aantrillen met de trilplaat. Deze wijze wordt het meest toegepast.

–          Machinaal straten, door middel van een speciale machine die een m2 laag stenen oppakt en weglegt de straatmaker moet dan wel van te voren de stenen klaarleggen zodat de machine die kan oppakken.

U kunt enorm veel doen met bestrating, meestal denkt u bij bestrating aan een terras of oprijlaan. Maar ook kan het functioneel zijn bijvoorbeeld op de weg, op de weg kan bijvoorbeeld de rijbaan voor de auto’s een neutrale kleur hebben en het fietspad rood. Door dit kleurgebruik is de bestrating functioneel aangelegd. Ook kunnen er illustratie mee worden weergeven, meestal is bestrating één groot oppervlak, maar dit hoeft natuurlijk niet. Bestrating kan bijvoorbeeld gewoon recht zijn maar ook rond. Eigenlijk is alles mogelijk met bestrating. Tuinpaden en terrassen horen natuurlijk veilig en functioneel te zijn. Dit maakt het niet onmogelijk om de tuinbestrating aan te leggen met kleurnuances, verschillende materialen en patroonwisselingen. Het is van belang om de kleuren van de tuinbestrating, de patronen en de materiaalsoorten in evenwicht met de rest van de tuin te laten overvloeien. Zo creëert u nog meer schoonheid in uw tuin.               

http://www.andretuinier.nl/tuinaanleg-friesland/tuinbestrating-aanleggen/
1 2