Buitenbeits

Buitenbeits

Beits is een soort verf. Wat doet deze verf precies? Beits is een verf die bedoeld is om mee over hout heen te schilderen. Door het hout te beitsen gaat het langer mee en is het goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Je kunt er allerlei objecten die bestaan uit hout mee schilderen, denk bijvoorbeeld aan een veranda of een schutting. Beits is er in buitenbeits, deze is speciaal voor buiten bedoeld om je hout nog beter te beschermen. Buitenbeits beschermt het hout onder andere tegen vocht en uv-straling. De verf dringt goed door in het hout, waardoor het optimale bescherming biedt. Hout verweerd en daarom werd het behandeld met teer, maar daar is tegenwoordig zwarte beits voor. Dit is milieuvriendelijker en handiger. 

Geef hout een nieuwe look

Buitenbeits  bestaat in een transparante vorm, deze beschermt je hout en je hoeft het niet eens duidelijk op te merken. Aan de andere kant is buitenbeits er in een dekkende vorm. Hiermee kun je je hout een mooie kleur en heel simpel een nieuwe look geven. Dat geeft meteen een ander beeld! Er is veel keuze in beitsverf en het is verstandig om je te laten adviseren, zodat je een goed passende verf koopt. 

https://www.ankerstuyshop.nl/verf-beits/beits.html

Jouw projecten deze zomer

Voor veel van ons is klussen een hobby. Het is heerlijk om lekker met je handen te werken, om uit te vogelen hoe iets in elkaar zit en uiteindelijk een mooi eindresultaat te hebben. Daarnaast heb je het zelf gemaakt. dat is ook een voldoenend gevoel. Maar huisgenoten zijn soms wat minder blij met de projecten van de klusser. Het neemt tijd en ruimte in beslag. Daarnaast leverten veel projecten ook een hoop rommel op en zijn ze niet allemaal even nuttig. Maar deze zomer kun je aan de slag met projecten waar de rest van de bewoners van het huis ook blij mee zijn!

De zomer is een tijd waar we allemaal willen genieten van het lekkere weer. Spontaan krijgen we de neiging om naar buiten te gaan en de zonnestralen op onze schouders te voelen. De tuin is daar een hele geschikte plek voor. Maar soms kan de zon iets te veel worden. Of wil je juist buiten kunnen zijn zonder nat geregend te worden. In Nederland kan er immers nog wel eens wat vallen. Een goede oplossing voor deze problemen is een overkapping. Het hoeft geen grote overkapping te zijn, een deel van de tuin biedt ook al een groot voordeel.

Een overkapping in de tuin is een vrij eenvoudig project en dus ook zeker te doen. Ook is het een vrij groot project, je kunt er dus vrij lang aan werken. Voor een klusser is dat natuurlijk leuk. Voor non-klussers is dit nadeliger. Maar uiteindelijk houd je er iets moois aan over, waar je lang van kan genieten. De benodigdheden zijn rvs bouten en moeren en een heleboel hout. Afhankelijk van welke houtsoort je kiest, kan het wel prijzig worden. Maar met goed hout en goede rvs bouten, kan de overkapping lang meegaan. Wat je betaalt aan materiaal, zal je terugverdienen in kwaliteit.

https://moerenbout.nl/

SUNS Tuinmeubelen – Sharing the sun together

Voor veel mensen is de tuin ontzettend belangrijk. Ze doen dan ook hun uiterste best om hun tuin zo netjes en mooi mogelijk te maken. Hoe u dat doet, hangt natuurlijk af van de smaak die u heeft. Sommige mensen houden nu eenmaal veel meer van bloemen en planten terwijl anderen liever voor de eenvoud van kunstgras of betegeling gaan. Er zijn echter wel onderdelen die in iedere tuin voorkomen. Tuinmeubelen bijvoorbeeld. Hoe u de tuin ook indeelt, u wil er natuurlijk wel lekker kunnen zitten of bij lekker weer heerlijk buiten kunnen eten. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij de aanschaf van tuinmeubelen? Hieronder worden enkele tips gegeven voor de aanschaf van tuinmeubelen.

Houd rekening niet met duurzaamheid
U kunt tuinmeubelen van alle soorten en maten kopen en dus ook van allerlei materialen. Over het algemeen is het natuurlijk wel zo handig als u langer dan een paar jaar van de tuinmeubelen gebruik kunt maken. Daarom kiest u het beste voor duurzame materialen. U heeft dan niet alleen langer plezier van tuinmeubelen, maar u houdt ook nog eens rekening met het milieu. Hout, riet en rotan zijn voorbeelden van duurzame materialen. Overigens betekent duurzaam niet dat u er geen omkijken naar heeft. Ze hebben zeker eenmaal per jaar onderhoud nodig. U kunt naast natuurlijke materialen ook kiezen voor andere duurzame materialen zoals Wicker.

Bedenk goed wat je nodig hebt
Het klinkt misschien logisch, maar toch is het erg belangrijk om op te letten. Wanneer u met z’n tweeën woont, is een tuinset van 8 stoelen natuurlijk overbodig. Ga bijvoorbeeld liever voor een hoekbank zodat u zelf heerlijk kunt zitten en liggen maar ook ruimte hebt voor eventueel bezoek. Denk ook goed na of de meubelen geschikt zijn voor kinderen en huisdieren.

Kies neutrale kleuren
Mode verandert over het algemeen sneller dan dat u van tuinmeubelen wilt wisselen. Kies dan ook meer voor algemene kleuren en vormen als het om de meubelen gaat. Natuurlijk hoeft dat niet te betekenen dat u de mode van dit moment helemaal moet negeren. U kunt dit echter beter toepassen op accessoires zoals kussens, kleden of vazen. Ga bij de meubelen zelf echter voor meer neutrale kleuren die het altijd goed doen zoals zwart, grijs of wit. Ook natuurlijke kleuren zoals diverse kleuren bruin doen het echter altijd goed.

Ga voor kwaliteit
Natuurlijk zijn er veel goedkope tuinmeubelen te vinden en dient u rekening te houden met je budget. Toch is het aan te raden om voor kwaliteit te gaan al kost dat meer geld. Dat zorgt in veel gevallen niet alleen voor een hoger zitcomfort, maar ook voor een langere levensduur van het tuinmeubilair.

https://www.suns-tuinmeubelen.nl/